Futbol, CE Berga

L’efectivitat torna a privar de punts al Berga (1-0)

L’efectivitat torna a privar de punts al Berga (1-0)
Joan Noguera controla una pilota en la visita del Sabadell Nord a Berga, a l'inici de la primera volta. ALEIX CAMPRUBÍ

La mateixa història de sempre. El Berga ha tornat a veure com la falta d’efectivitat l’allunyava de puntuar en un camp complicat, com és el del Sabadell Nord, el tercer classificat, tot i tenir més ocasions de gol. L’equip segueix en una mala dinàmica de cara a porteria, on l’excepció és el partit de fa dues jornades contra el Vic Riuprimer. La derrota encara és més dolorosa quan és per la mínima, 1 a 0.

Els primers minuts han estat clarament decantats a favor del rival, que ha aconseguit una ocasió clara quan Peralta ha aturat una rematada de cap que provenia d’un rebot a l’àrea, després d’una centrada per banda dreta. El Sabadell Nord dominava a través de tocar la pilota de banda a banda, combinant i basculant, davant de la passivitat berguedana. D’aquesta manera ha arribat el gol, firmat per Jon Comellas (19′).

Per la seva part, el Berga intentava buscar contracops i segones jugades, introduint un canvi tàctic que ha funcionat: passar del 4-2-3-1 al 4-3-3, amb uns davanters que pressionaven. Els berguedans han sigut els que han tingut més ocasions clares, però, d’entre les quals en destaquen un pal de Joanet, que es trobava sol davant del porter, un xut creuat de Noguera després de servir una falta ràpida i algun altre u contra u de Sergi Ruiz. El Sabadell Nord també ha aconseguit generar una tercera ocasió de perill, quan un rival s’ha plantat força sol davant Peralta, però ha enviat la pilota als núvols. El Berga arribava al descans dominat i frustrat per haver generat força més perill que el rival i no haver-ho materialitzat.

El partit s’ha girat com un mitjó a la segona meitat, quan el rival s’ha dedicat a guardar la roba i la por els ha impedit xafar l’àrea. Els de Joan Prat sí que han generat alguna ocasió, però cap de clara com als primers 45 minuts, ja que bàsicament era alguna rematada de córner, com una de bona de Torner, un altre xut de Noguera i un possible penal als darrers compassos que l’àrbitre no ha considerat. Al final, però, els visitants no aconsegueixen més que fer patir al Sabadell Nord i emportar-se la frustració cap a casa.

Aquesta derrota manté el Berga a la 13a plaça, amb 21 punts, havent-ne sumat 5 dels darrers 24 (8 jornades). L’equip buscarà trencar la mala dinàmica d’una vegada per totes la setmana vinent, en l’esperat derbi contra l’Avià, que arriba necessitat de punts, ja que és avant-penúltim, 16è, amb 10 punts, a 4 del Gironella, que és 15è.

El post-partit: CF Sabadell Nord 1 – CE Berga 0

pratJoan Prat Entrenador CE Berga

“Com a mínim hauríem d’haver marxat amb un punt, jo crec que amb els 3. El que marca els resultats és l’eficàcia, no només el bon treball. Avui no hem comès errors, però ells han estat més eficaços. Hem tingut 7 ocasions clares i ells 3. En moltes altres facetes hem estat superiors. Estem jugant contra equips de dalt, però pel que fa a l’eficàcia és indiferent. Fa diverses jornades que arrosseguem aquest problema i ho hem de canviar amb l’entrenament, fa molt que ho entrenem, però cal canviar la dinàmica i després ho enxufes tot, generes menys però ho aprofites. Més que patir m’emprenyen aquests partits on no t’ho expliques. Cal seguir treballant i la dinàmica canviarà, el dia del Riurpimer les vam enxufar, per exemple. Hem encadenat una sèrie de partits complicats, molts a fora, però ara toca sumar”. 

 sergiruizretallSergi Ruiz Jugador CE Berga

“Hem sortit massa aculats. Amb el canvi de sistema hem aconseguit robar pilotes a través de la pressió i crear ocasions. A la segona meitat hem fet un pas endavant.  Ens ha faltat l’eficàcia que ens fa marxar amb el cap cot, per haver fallat moltes ocasions clares i havent desaprofitat una ocasió de sumar. Jo n’he fallat 3 de clares. Tot i això, he jugat còmode, però en anar fallant et vas desanimant i perds confiança, especialment quan l’equip lluita tant”.

Fitxa del partit

Classificació del Grup 4 de Segona catalana

Berga CE Berga Joan Prat Segona Catalana Sergi Ruiz

Comentaris