UE Avià

L’estil del Matadepera tomba l’Avià (0-2)

L’estil del Matadepera tomba l’Avià (0-2)

Quan competir no és suficient. La Unió Esportiva Avià ha perdut per 0 a 2 aquest dissabte a casa contra el Matadepera en un partit on els vallesans han bloquejat els del Berguedà en atac i han aprofitat dues jugades aïllades per decantar el marcador al seu favor. L’Avià ha tingut la pilota, però el Matadepera ha estat l’únic equip que ha sabut trobar porteria. Els visitants han plantejat un xoc molt físic, aeri i de contacte, i han portat el partit on han volgut, mentre que l’Avià ha pecat de precipitació en més d’una ocasió.

A la primera meitat, els vallesans han donat clarament la pilota a l’Avià de Flores i s’han dedicat a fer tremolar la parròquia local a base de jugades d’estratègia i joc aeri. Per la seva banda, l’Avià ha intentat trenar jugades per arribar a l’àrea rival però s’ha topat amb un rival feixuc i molt sòlid en defensa. El resultat? Una possessió que no es materialitzaria amb gols, i un Matadepera que trobaria el camí de la victòria.

Al minut 25, una bona centrada ha estat rematada amb el cap pel Matadepera per fer el 0 a 1 i obrir la llauna. Era pràcticament el primer intent entre els tres dels visitants. Tot i el gol, l’Avià no ha perdut la cara al partit i ha seguit competint de tu a tu contra un rival que tenia el partit on volia. Els vallesans cedien la pilota als avianesos però aquests últims la perdien amb rapidesa, i el 0 a 1 es mantindria fins les acaballes del primer temps. En l’afegit, però, una falta directa llançada des de molt lluny ha acabat suposant un 0 a 2 que posava el partit molt costa amunt per als del Berguedà.

A la represa, pràcticament no s’ha jugat. El Matadepera, conscient de la importància de conservar el 0 a 2, ha passat bona part del segon temps a terra, perdent temps descaradament i tallant el ritme de partit. En aquest escenari, l’Avià ha tingut alguna ocasió per retallar distàncies, però les oportunitats serien minses. El xoc no s’ha animat fins al tram final, quan els avianesos s’han bolcat a l’atac, han obert les seves línies i han donat peu a ràpids contracops dels visitants. Ni uns ni altres alterarien el marcador, i amb el 0 a 2 el partit ha mort.

El post-partit: Avià 0 Matadepera 2

joan-floresJoan Flores Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“L’actitud dels jugadors ha tornat a ser molt bona. Hem competit de tu a tu contra un rival que ens ha plantejat un partit molt físic. Ens han donat la pilota i això ha permès que portéssim la iniciativa. Però a vegades surten les coses, i a vegades, no. Potser hem pecat una mica de precipitació, i és que en molts trams hem jugat més amb el cor que amb el cap. A la segona part no s’ha jugat: no han parat de perdre temps i fins i tot el seu entrenador ordenava als futbolistes que es tiressin a terra. No ha estat una actitud lloable, però sí que s’ha d’entendre que és un ritme que els convenia per intentar conservar el marcador.”

lianes-retallIvan Lianes Jugador de la Unió Esportiva Avià

“Potser en atac no hem fet tot el que havíem de fer. Però, vaja, les sensacions són bones. Els hem competit, que era el nostre objectiu. Han tingut la fortuna i l’encert de saber marcar, i nosaltres, no. És una llàstima perquè era un dia per fer bons els tres punts de Can Rull, que gairebé els vèiem impossibles. L’important és que l’equip marxa d’aquest partit amb el convenciment que hem fet les coses bé i que hem plantat cara. El vestidor està animat i orgullós del canvi d’imatge. La setmana que ve, en el derbi contra el Berga, la clau serà competir. És un derbi i pot passar de tot. Crec que podem treure’n un resultat positiu, tenint en compte com va anar el partit de la primera volta. Ho donarem tot.”

Ivan Lianes Joan Flores Matadepera Segona Catalana

Comentaris