UE Avià

Un Avià amb 9 jugadors tira d’èpica, marca dos gols en 9 minuts i assalta Can Rull (2-4)

Un Avià amb 9 jugadors tira d’èpica, marca dos gols en 9 minuts i assalta Can Rull (2-4)
L'Avià celebra el gol contra el líder, el Parets, aquest passat cap de setmana. ALEIX CAMPRUBÍ

Èxtasi en nou minuts. La Unió Esportiva Avià s’ha endut contra tot pronòstic els tres punts del camp del Can Rull. Els avianesos han anat a Sabadell amb l’objectiu de conservar el 2 a 2 amb el qual el partit es va aplaçar fa dues setmanes, ja que havien d’afrontar sis minuts i l’afegit amb només 9 jugadors perquè el col·legiat n’havia expulsat dos en els 84 minuts disputats. No només han aconseguit mantenir la porteria a 0, sinó que han aprofitat dos contracops per endur-se els tres punts cap al Berguedà.

Fa dues setmanes, el partit contra el Can Rull va estar greument condicionat per les expulsions. L’Avià es va avançar en el marcador amb un gol d’Ignasi Sabata des de fora l’àrea, però va veure com l’àrbitre expulsava Pep Martín abans de la mitja hora de joc. Malgrat tot, l’equip va aguantar el 0 a 1 fins el descans.

A la represa els locals van empatar ben aviat en posició de possible fora de joc, i l’Avià va entrar en un tram de partit on es va dedicar a defensar el marcador. Tot i això, en una jugada a pilota aturada, Moreno va tornar a avançar els del Berguedà amb una rematada de cap. Amb el pas dels minuts, l’Avià es començava a creure que podia treure els tres punts del camp del Can Rull, tot i la inferioritat numèrica. Però no seria tan senzill: al minut 84, penal, segona groga per a Sergi Solanich, 2 a 2 i picabaralla que empeny el col·legiat a aplaçar el partit.

Els 9 minuts somiats

Avui, amb 9 jugadors, l’Avià ha competit contra 11 locals de tu a tu. L’entrenador, Joan Flores, ha plantejat un partit on la prioritat era conservar l’empat: rombe al mig del camp per obligar a jugar el Can Rull per bandes i, un cop, als extrems, igualar les forces amb basculacions. A partir d’aquí, si el partit ho permetia, els avianesos limitarien el seu atac a ràpides sortides al contracop.

Ja en temps afegit i després de mostrar-se imperial en defensa, l’Avià ha trobat l’ocasió de sortir a la contra i l’ha aprofitat a la perfecció: ha provocat una falta perillosa a la frontal i al refús d’aquesta mateixa Sergi Vilalta ha fet el 2 a 3. Tant bon punt s’ha servit altre cop des del mig del camp, el Can Rull s’ha bolcat a l’atac i els del Berguedà ho han aprofitat per llançar una altra contra, que aquest cop ha definit Eudald Tubau, amb un xut des de molt lluny que ha superat el porter local per dalt. Amb el 2 a 4 moriria el partit.

El post-partit: Can Rull 2 Avià 4

joan-floresJoan Flores Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Ha estat increïble. A vegades el futbol té aquest punt d’incoherència i il·lògica. Ens ha sortit tot tal com havia previst. Avui no puc fer altra cosa que desfer-me en elogis davant els meus jugadors, que han demostrat que tenen orgull i han donat una lliçó de com jugar amb inferioritat numèrica. El millor de tot és que no s’ha notat que érem dos menys. L’actitud ha estat espectacular. Aquests tres punts donen una mica de ‘vidilla’ a la part baixa: comencem a posar pressió al Gironella i a la resta d’equips de la part baixa. Tot està molt més ajustat. Qui ho havia de dir, que en quatre partits l’Avià passés de 4 a 10 punts?”

eudald-tubauEudald Tubau Jugador de la Unió Esportiva Avià

“Ha sortit tot tal com esperàvem. Portàvem tota la setmana treballant en els entrenaments com jugar 9 contra 11 i ens teníem els moviments molt ben apresos. La prioritat era conservar l’empat: l’atac, d’entrada, ens era igual. Ara bé, teníem clar que, si teníem contres les havíem de ficar. N’hem tingut dues i les hem transformat en gol. La veritat és que avui perdre tota una tarda per jugar 9 minuts era una ‘putada’ per tots nosaltres però, veient el marcador final i com ens ha sortit el partit, ha valgut la pena.”

Can Rull Eudald Tubau Joan Flores Segona Catalana Sergi Vilalta

Comentaris