Esquí

Clàudia Sabata, al capdavant d’una bona actuació berguedana als campionats d’Espanya

Clàudia Sabata, al capdavant d’una bona actuació berguedana als campionats d’Espanya
Clàudia Sabata busca la primera plaça durant la cursa. CEDIDA JORDI SARAGOSSA

Clàudia Sabata ha estat la gran protagonista del cap de setmana als campionats d’Espanya d’esquí de quilòmetre vertical i esprint. Es tractava dels primers certamens estatals de l’any, disputats a la Vall de Boí aquest dissabte i diumenge, i que van comptar amb una bona representació berguedana.

La jove berguedana va acabar 1a en la categoria sub-23 de quilòmetre vertical, amb el registre de 37 minuts i 8 segons, que la situava també a la 4a plaça de la general. En aquesta categoria la 3a va ser Maria Illa, atleta dels Mountain Runners, amb 38,48. En la modalitat d’esprint la berguedana va veure com se li escapava l’or en la darrera corba, en ser superada per la primera classificada, i va acabar en una meritòria 2a plaça de la categoria sub-23 i una 4a de la categoria sènior, amb un registre de 4 minuts i 25 segons.

Però a banda de Sabata el cap de setmana ha estat farcit d’esportistes berguedans. Al quilòmetre vertical va destacar el berguedà Ot Ferrer, aconseguint pujar a la 3a plaça del podi de la categoria cadet amb un temps de 20 minuts i 34 segons. En cadet femení les atletes dels Mountain Runners Maria Costa, i les gironellenques Núria Torra i Ares Torra van acabar 2a, 3a i 4a respectivament, totes amb 28 minuts i pocs segons de diferència entre elles.

En la modalitat d’esprint, Ferrer no va poder passar de la 6a plaça de la categoria cadet, amb 4 minuts i 14 segons. En cadet femení destaca la victòria de Maria Costa, dels Mountain Runners, amb un temps de 5 minuts i 10 segons, i la 2a i 4a plaça de les gironellenques Núria Torra i Ares Torra, amb temps de 5 minuts i 15 segons i 5 minuts i 21 segons respectivament.

campionat espanya clàudia sabata Esquí muntanya Ot Ferrer

Comentaris