CE Berga

Tan rodó com necessari (4-0)

Tan rodó com necessari (4-0)
El Berga celebra un gol, en un partit d'aquesta temporada. ALEIX CAMPRUBÍ

Aquest cop, sí. L’efectivitat que últimament privava el Berga de sumar punts ha tornat a aparèixer. El partit contra el Vic Riuprimer, que es va aplaçar diumenge per culpa del temporal que va afectar a la Catalunya central, es va disputar aquest dimecres a la nit i va acabar amb un contundent 4 a 0 pels berguedans. Els homes de Prat van protagonitzar un partit rodó i van passar per sobre d’un rival que arribava al xoc amb possibilitats d’assaltar el segon lloc de la classificació.

Els vigatans no van tenir cap mena d’opció. En un quart d’hora, el Berga va posar terra pel mig amb dos gols que encarrilarien el partit. El primer, al minut 6, de jugada d’estratègia: una falta lateral servida des de la banda dreta va arribar als peus de Xavi Carreras, que va controlar i va definir a plaer. El segon, al 16, en una bona pilota interior de Joanet que Sergi Ruiz enviaria al fons de la xarxa amb la punta de la bota.

A partir d’aquí, el Riuprimer va intentar canvia aspectes del seu esquema tàctic. Els vigatans van intentar acumular més homes al centre del camp per intentar generar més joc i acostar-se a la porteria de Dani Peralta. Però no aconseguirien. El Berga va entendre ràpidament que el 4-2-3-1 que havien plantejat d’inici s’havia de maquillar: les bandes van passar a jugar més tancades i això igualaria forces a la medul·lar del terreny de joc. A més, abans del descans, una recuperació de Rafa en zona perillosa seria l’inici d’una ràpida triangulació entre el propi Rafa, Sergi Ruiz i Joanet, que aquest últim convertiria en el 3 a 0, de xut creuat.

A la represa, el Berga va matar el partit ben aviat amb el quart gol. En aquesta ocasió, Joanet va tornar a portar de corcoll la defensa vigatana i va assistir a Oriol Dalmau perquè superés al porter visitant. Era el minut 53 i, a partir d’aquí, Prat va aprofitar per donar entrada a jugadors menys habituals per acabar d’esterilitzar un rival que necessitava una remuntada més que èpica per treure alguna cosa positiva del municipal de Berga. No va ser així, i és que amb prou feines es van acostar a l’àrea de Peralta. El treball dels locals en totes les zones del camp va complementar l’efectivitat de la primera meitat. Amb el 4 a 0 s’arribaria al xiulet final.

El post-partit: Berga 4 Vic Riuprimer 0

pratJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“Ens ha sortit tot el que no ens sortia els altres dies. Hem jugat igual que el dia de les Franqueses i llavors vam perdre 3 a 0. Hem tingut entre 6 i 7 ocasions i hem fet quatre gols. Fins avui el treball era bo però no havíem tingut l’eficàcia per fer els gols. Era frustrant, perquè havíem polit els errors defensius que cometíem al principi de la temporada però havíem deixat de fer gols. Avui ens ha sortit tot rodó i la victòria ens va molt bé. Tenim un calendari molt traïdor: estem jugant amb equips molt forts, i ens en venen més. És un calendari dolent perquè els equips de dalt ens venen al principi, al mig i al final.”

peralta-bergaDani Peralta Jugador del Club Esportiu Berga

“Hem aconseguit la intensitat suficient per aconseguir que no ens generessin les ocasions que altres equips havien tingut. Sabíem que el Riuprimer era un bon equip però hem treballat molt bé i hem tingut la recompensa. Més enllà del que digui la classificació, crec que tampoc hi ha tanta diferència entre un i altre equip, i avui ha quedat demostrat. La victòria és una injecció de moral per anar al camp del Tona. Segur que anirà bé. Ara tenim tres partits complicats, el Tona, el Sabadell Nord i l’Avià, que malgrat la classificació és un derbi i tocarà suar. A final de temporada, m’agradaria superar la posició de l’any passat i ser el més amunt possible.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Dani Peralta Joan Prat Segona Catalana Vic Riuprimer

Comentaris