Atletisme

La Sant Silvestre de Berga incorpora banda sonora per consolidar-se com una referència a la Catalunya central

La Sant Silvestre de Berga incorpora banda sonora per consolidar-se com una referència a la Catalunya central

S’acosta el final d’any i torna la Sant Silvestre de Berga. La prova, organitzada un any més pel Club Atlètic Berga i l’Ajuntament de la ciutat, es proposa consolidar-se com una referència a la Catalunya central i espera acostar-se novament al miler de participants entre totes les categories.

Per fer-ho, incorpora una novetat important en el programa d’actes de la tarda del dia 31 de desembre. Durant l’escalfament dels centenars d’atletes que faran la cursa pels carrers de la ciutat hi haurà un concert de les berguedanes We Are Us. A banda, el Club Atlètic posarà música en diversos punts de la ciutat per “acabar d’animar l’ambient”, segons ha explicat en la roda de premsa de presentació el president de l’entitat, Joan Torrents.

Les curses infantils començaran a partir de 2/4 de 5 de la tarda i es desenvoluparan, com sempre, al llarg del passeig de la Indústria. Més tard, a les 18.30h, se celebrarà la prova gran, on els participants hauran de recórrer cinc quilòmetres pels carrers del centre de Berga.

A banda dels premis per als guanyadors de les diferents categories, l’organització tornarà a apostar pel reconeixement a les millors disfresses. En aquesta línia, Torrents ha explicat que un dels aspectes que crida més l’atenció de la Sant Silvestre és el seu ambient “popular, familiar i no-competitiu”. En aquesta categoria hi haurà tres premis per a grups de disfressats, i tres més, per a persones disfressades a títol individual.

guita

La disfressa de la guita de la Patum a la passada Sant Silvestre va ser un dels temes més comentats al Vall durant l’última tarda del 2017. MERITXELL PEY

Des del consistori, el regidor d’Esports, Ivan Sànchez, ha recalcat que es tracta d’una “cursa arrelada” que, a més, serveix a l’Ajuntament per “promoure els hàbits saludables“. A banda, un altre dels aspectes que ha destacat de la Sant Silvestre berguedana és que es disputa pels carrers del centre de la ciutat i això fa que resulti “agradable pel corredor”, tant si és un expert en aquest tipus de curses com si s’inicia en el món de l’esport.

Josep Alberich, tècnic d’esports de l’Ajuntament, ha afegit una sèrie de pinzellades històriques a la presentació de la prova. Alberich ha recordat que la Sant Silvestre de Berga es va disputar per primera vegada l’any 1999, a proposta de l’aleshores regidor Pere Santacreu. Inicialment es disputava únicament al passeig de la Indústria, on els corredors donaven voltes. Però més endavant es va optar per ampliar-la a més zones de la capital de la comarca. Des d’aleshores, la prova s’ha anat consolidant en el calendari de Nadal fins a convertir-se en una de les més concorregudes del país el darrer dia de l’any.

Les inscripcions

Els interessats en inscriure’s a la prova ho poden fer presencialment a les botigues Costa Esports -de Berga i Gironella-, Tàndem Esports, Ríos Running i Intersport Serramartí, o bé a través del lloc web del Club Atlètic Berga. El preu de les inscripcions és de 12 euros i inclou la bossa de l’atleta, amb obsequis de tots els patrocinadors, i la samarreta de la cursa que rebran tots els participants.

Ajuntament de Berga Club Atlètic Berga Ivan Sànchez Joan Torrents Sant Silvestre

Comentaris