Bàsquet, Bàsquet Berga

Victòria important en un partit de defenses (69-57)

Victòria important en un partit de defenses (69-57)
David Yuste finalitza una jugada. ALEIX CAMPRUBÍ

El Beep Berga va llançat i de cara a acabar la primera volta amb bons resultats i una bona situació a la taula. L’equip ha tornat a guanyar a un rival directe aquesta jornada, en derrotar el Sant Jordi de Rubí per 69 a 57. L’equip va veure com li remuntaven 18 punts de marge, però finalment va imposar el seu joc i el talent per recuperar la 3a plaça.

El primer quart ja insinua defensa i defensa als dos cèrcols, especialment la berguedana, que no donava tirs oberts i aconseguia així generar un primer avantatge, ajudats pel contraatac, fins a acabar amb el 16 a 12. En el segon quart els de Rubí plantegen una defensa a tota la pista quan el Berga serveix de banda o de fons, que aplicaran en diversos trams del partit, que serveix per revertir el marcador ben aviat. Per més inri, el Beep es carrega de faltes en els primers minuts que acaben ajudant que el rival es nodreixi dels tirs lliures, ja que segueix sense trobar tirs clars. Als darrers minuts els de negre fan una defensa avançada i, després, una 2-3 en els darrers segons del quart, per arribar al descans 29 a 23, després d’un triple sobre la botzina en un contraatac de David Yuste.

El curtcircuit ofensiu del Sant Jordi s’accentua a l’inici de la segona meitat, mentre els berguedans aconsegueixen cistelles amb jugades trenades i possessions curtes, que li donen un avantatge de 12 punts. Gràcies a la bona arrancada, l’equip pot mantenir el marge, insistint en la bona defensa que no dóna opcions a un rival que no reacciona. Amb les rotacions l’equip encara amplia l’avantatge als 16 punts de distància, arribant el darrer quart 50 a 36.

A l’inici d’aquest s’aconsegueix el màxim avantatge de 18 punts, però el rival puja la intensitat i el Berga perd el domini i el tempo del partit. Tot i que inicialment el Sant Jordi no retalla, a l’equador del quart aconsegueix cistelles a la pintura i alguns contraatacs que posen als visitants a 7 punts, davant d’un equip local que ataca amb certes precipitacions i amb diverses errades, obligant a Manel de Haro demanar un temps mort i, finalment, arriben a acostar-se a 3. Després del desconcert, el conjunt dirigit per Yuste recupera els 10 punts de distància a falta de 1:30, mentre el rival es queda sense la ratxa anotadora. Després d’un final de tirs lliures, l’enfrontament acaba 69 a 57.

Els berguedans són ara 3rs, avançant precisament al Sant Jordi, i sumant 8 victòries per 3 derrotes, encara amb un partit pendent. Passat el pont dels de Manel de Haro visitaran al Sant Quirze Bàsquet Club B, que és 12è classificat amb 3 derrotes i 9 victòries.

Com a dada, el partit va començar amb més de mitja hora de retard, ja que la lesió d’Ester Roca en el partit de l’equip sènior femení disputat abans va fer allargar l’enfrontament. La jugadora va ser retirada amb llitera, havent-se trencat la tíbia i el peroné en una caiguda després d’un contraatac, i serà operada aviat. Després del partit de l’equip masculí, David Yuste va explicar que l’equip dedicava la victòria a la jugadora.

_DSC5631

El post-partit: Beep Bàsquet Berga 69 – CEB Sant Jordi 57

hugretallHug Tuyet Segon entrenador Beep Berga

“Ens queden dos partits per arribar a Nadal, i el partit del mes més complicat era aquest. Les derrotes que podíem cedir fins ara ja les hem cedit, no en podem cedir cap més. Estem contents pel bon treball de la setmana i hem guanyat a casa, on no podem cedir ni una derrota. Hem defensat molt bé en diversos moments, tot i haver badat alguna estona. Si no els hi haguéssim donat vida, els podríem haver deixat per sota dels 50 punts. Quan hem tingut un avantatge molt a favor s’ha notat una mica de relaxació, cosa que sol ser normal però ho hem d’arreglar, quan guanyes amb un marge has d’anar a buscar augmentar-lo i no afluixar. Amb la rotació hem aconseguit el màxim avantatge i amb alguns titulars hem començat a defensar malament, cosa que no és habitual però estic content de poder dir això, ja que no han sigut els canvis sinó una cosa general. Hem vist el partit guanyar perquè el rival estava molt malament. S’ha notat que som un equip amb més ofici i qualitat, i així hem pogut tornar a controlar el partit i recuperar l’avantatge”.

retalldavidyusteDavid Yuste Jugador Beep Berga

“Era un partit que havíem de guanyar, per mantenir la bona dinàmica, després de guanyar de 16 a Sant Fruitós. A casa no hem de deixar guanyar a ningú. Era un partit complicat, contra un equip de la part alta, i hem aconseguit guanyar de 12, que també està molt bé per l’average. Ha sigut un partit complert, on hem estat encertats. Pel fred i la lesió, hem entrat freds. Hem treballat molt bé en defensa, tot i que hauríem d’estar una mica més afinats en atac. Deixar en 23 punts en mitja part al rival és molt positiu. Sempre que agafem avantatge desconnectem i tornem a baixar, però avui hem pogut reaccionar i aconseguir el +12. Jo també penso que he fet un partit complert, sense fallar tant de 3, anotant i fent un pas endavant en els moments importants, que és el que demanen els entrenadors”.

Acta del partit

Resultats, classificació i pròxima jornada

Les imatges del partit

_DSC5637 _DSC5638 _DSC5641 _DSC5652 _DSC5654 _DSC5657 _DSC5660 _DSC5662 _DSC5664 _DSC5666 _DSC5672 _DSC5675 _DSC5677 _DSC5684 _DSC5685 _DSC5690 _DSC5692 _DSC5695 _DSC5696 _DSC5698 _DSC5700 _DSC5714 _DSC5717 _DSC5719 _DSC5727 _DSC5730 _DSC5731 _DSC5736 _DSC5737 _DSC5742 _DSC5759 _DSC5771 _DSC5774 _DSC5777 _DSC5782 _DSC5784 _DSC5787 _DSC5789 _DSC5792 _DSC5796 _DSC5798 _DSC5802
_DSC5804 _DSC5808 _DSC5810

Bàsquet Bàsquet Berga beep bàsquet berga Berga david yuste Hug Tuyet

Comentaris