Futbol, UE Avià

L’Avià demana temps, sort i paciència (2-1)

L’Avià demana temps, sort i paciència (2-1)
ALEIX CAMPRUBÍ

Jugar al camp d’un rival directe quatre dies després de conèixer el nou entrenador ja avisava que el partit d’avui al camp de l’OAR Vic seria complicat per a l’Avià. L’equip, per això, ha sortit endollat, amb ganes de trencar la mala dinàmica de resultats i conscient de la importància de sumar tres punts a Vic. Però amb això no n’hi hauria prou: la sort no va de cara i l’equip se n’ha anat del Torres i Bages amb les mans buides i amb dues baixes pel derbi contra el Gironella, Nacho i Àlvaro, que han estat expulsats.

L’equip ha jugat més amb el cor que amb el cap. L’oportunitat per trencar amb la derrota era d’or; l’ambient, en canvi, no convidava a l’optimisme. Però sobre el camp tots dos equips han fet un partit molt correcte. Tants uns com altres necessitaven sumar punts i això s’ha vist reflectit sobre el terreny de joc. Domini altern, sense massa toc, però amb una intensitat pròpia d’una final.

La concentració ha estat present en totes les zones del camp, però la sort i l’encert, no. L’Avià ha fet un pal que podia haver obert la llauna i ha vist com els locals s’avançaven en el marcador amb un gol d’aquells que difícilment el futbolista tornarà a repetir. Era al minut 28 de partit i l’única aproximació perillosa de l’OAR fins aleshores. Amb l’1 a 0 ha acabat el primer temps.

A la represa, l’Avià ha millorat una mica. A la primera part, el joc ha estat parell però l’OAR ha estat més viu en les segones jugades i en el xoc. En canvi, a la represa les forces s’han igualat també en aquest sentit i el gol de la igualada no tardaria en arribar. Una centrada d’Ivan Lianes ha estat rematada al fons de la xarxa pel capità, Marc Torres, al quart d’hora de segona meitat.

A partir d’aquí, les ocasions han estat presents a les dues àrees i, malgrat que el més just probablement hagués estat un empat, només els locals aconseguirien el gol que decantaria el partit definitivament. Ha estat a falta de 20 minuts pel final i, des d’aleshores, el partit s’ha anat complicant cada cop més per a l’Avià. En menys de 5 minuts, l’equip s’ha quedat amb nou jugadors per l’expulsió d’Álvaro per tallar un contracop i una rigorosa vermella directa a Nacho. Tot i la inferioritat numèrica, l’equip ha tret orgull i forces d’on no n’hi havia i ha gaudit d’un parell d’ocasions clares per restablir l’empat. No les ha materialitzat i el 2 a 1 ha estat definitiu.

El postpartit: OAR Vic 2 Avià 1

joan-floresJoan Flores Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Ha estat un partit molt intens. Potser no hi ha hagut un gran joc, però sí que hi ha hagut oportunitats per a tots dos conjunts. Els 22 jugadors que eren sobre el camp ho han donat tot en tot moment i ha estat molt emocionant. Amb dos jugadors menys, hem tingut dos u contra uns i això demostra que tenim orgull. No crec que ells hagin fet més que nosaltres per guanyar, el més just hagués estat un empat. Era un partit complicat per a tots: jo fa set dies era a casa meva i fins dimarts no era entrenador d’aquest equip. Necessitem un temps d’adaptació. La sort que tenim és que jugarem un sol partit en tot un mes, i això ens servirà per conèixer l’equip i adaptar-nos al sistema que vagi millor. Si el Xavi –Posas- va confiar amb ells, és perquè tenen qualitat per aixecar això.  Els hi estic intentant transmetre i veig que la situació és solucionable. Avui era un dia on sumar era important, però no cal tornar-nos bojos.”

lianes-retallIvan Lianes Jugador de la Unió Esportiva Avià

“Necessitàvem guanyar i sabíem el que anàvem a fer a Vic. Hem sortit concentrats, però la mala dinàmica ens ha fet caure un altre cop en la mala sort. La fortuna fa dies que no ens va de cara. D’un xut que ens fan en tota la primera part, ens fan un gol que, si xuta 20 vegades, fa gol un cop. Ells probablement ens generen una mica més de perill, però nosaltres també tenim les nostres. Ara bé, les expulsions ens condicionen molt. Penso que hem tingut ocasions i joc per merèixer alguna cosa més. Ara estem en una situació complicada. Jo crec que el Flores ha vingut sense pressió i ha d’intentar aixecar l’equip. El Xavi no és mal entrenador ni molt menys, tothom el coneix, però suposo que sí que necessitàvem un canvi. Queden molts partits, però s’ha de començar a sumar de tres en tres.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Futbol Ivan Lianes Joan Flores OAR Vic Segona Catalana

Comentaris