Handbol

Complicant-se la vida (28-29)

Complicant-se la vida (28-29)
Pep Fornell lamenta una ocasió on l'àrbitre no va xiular falta. ALEIX CAMPRUBÍ

L’Handbol Berga ha encaixat la 4a derrota de la temporada i aquesta ha sigut més dolorosa, bàsicament perquè ha sigut a casa i desaprofitant un mínim avantatge que tenia. Els de Sergi Hernàndez no van saber aprofitar els punts febles del rival i ara s’allunyen lleugerament dels dos líders de la categoria.

El principi va ser igualat, amb l’Esparreguera que aconsegueix bones jugades amb el pivot i desequilibra des dels laterals, trobant xuts de 6 metres o una mica més llunyans després d’encreuaments, sempre tot des del joc lent i en estàtic. Els visitants fa una mixta de Verdaguer per desactivar-lo des de bon inici, que mantindrà durant pràcticament tot el partit. El Berga fa la seva bona defensa habitual, tot i que en alguns trams pateix certs desajustos que no es pot permetre, i aconsegueix punts al contracop, amb dificultats per fer mal en estàtic. Amb una millora defensiva, l’equip aconsegueix un avantatge d’uns 2 gols.

Passen els minuts i les dificultats per atacar en estàtic s’accentuen i l’equip no pot tirar tants contracops, a més els problemes defensius es fan més evidents i el rival es torna a ficar al marcador, anotant ara també des de l’extrem. D’aquesta manera, el marcador es torna a igualar, i després d’un intercanvi de gols s’arriba al descans 15 a 15.

Els visitants es posen per davant a l’inici de la segona meitat, amb menys i pitjors contracops del Berga. En aquesta meitat els locals s’encomanen encara més del ritme lent de l’Esparreguera. L’equip reaccionar ràpidament i es torna a posar per davant, en un enfrontament cada cop més anivellat. El Berga es retroba amb nervis al tram final, però sembla que és capaç de gestionar-los i identificar-los, per convertir-los en jugades elaborades des del cap i sense precipitacions, tot i algunes errades, i aconsegueix mantenir el mínim avantatge. En aquesta meitat també cal destacar el debut del juvenil Eloi Simon, mentre que a la primera meitat ho va fer Aran Morell.

En les darreres possessions, cada cop que el rival aconsegueix empatar, el Berga recupera la diferència a través de jugades treballades, imposant-se a la mixta de Verdaguer que obre més espais i a una defensa rival més avançada, però l’equip segueix desajustat i poc compacte darrere. Al final del partit, el Berga no anota en una jugada sense idees que acaba amb un xut forçat, i el visitant aconsegueix així posar-se per davant. Els verd-i-vermells tornen a perdre la possessió per culpa d’uns peus, i el rival anota ràpid després d’un desajust i una mixta mal executada. En la darrera jugada Verdaguer anota de penal, i no hi ha temps per més.

Amb la derrota els berguedans mantenen la 3a posició, amb 14 punts, a l’espera d’algun partit pendent que el pot fer quedar més despenjat del Sant Joan Despí i el Castelldefels. Els de Sergi Hernàndez visitaran al Sant Boi B després del pont de la Puríssima, que és el 7è classificat amb 11 punts.

El post-partit: Handbol Berga 28 – BM Esparreguera 29

retallsergihernandezSergi Hernàndez Entrenador Handbol Berga

“Ens hem trobat davant d’un equip amb força veterans, amb un joc lent i una defensa mixta sobre Verdaguer. Sobre el paper, tot això ens afavoria, podent córrer i podent aprofitar el que en teoria és un dels punts forts de l’equip, l’1 contra 1. Amb un jugador menys en defensa, hi ha molt espai per atacar. Res de tot això ha sortit bé. Ni hem sabut córrer (hem perdut moltes pilotes) ni hem anat a l’1 contra 1. L’Esparreguera ha imposat el seu ritme durant tot el partit. Ens costa fer el nostre joc quan anem al darrere al marcador. El final del partit ha estat ajustat, i aquest cop no hem sabut remuntar“.

viladrichArnau Viladrich Jugador Handbol Berga

“Hem començat bastant bé, però al minut 15 ja ens hem començat a embolicar en defensa. Els segons de la banda dreta ens hem quedat massa plans, i això ha fet que els atacants fessin defensar els primers i acabessin per l’extrem. En atac ho hem fet força bé, el seu porter tampoc era molt bo. A la segona meitat hauríem d’haver començat amb més força i fer-los cansar, i no ho hem fet suficient. La impressió és que hem de defensar millor, hem de posar més forces en defensa que en atac, ja que és el que ens falla. Avui una clau també és que hem perdut moltes pilotes, cosa que reflecteix el marcador. Fer una mixta al final ha sigut bona idea, ja que era l’únic recurs que teníem, però no ho hem executat correctament. Ofensivament he fet el que he pogut, però en defensa em falta una mica més de cames per arribar a tocar el segon”.

Classificació del Grup A de Quarta catalana

Resultats i propera jornada del Grup A de Quarta catalana

Imatges del partit

_DSC5399 _DSC5400 _DSC5408 _DSC5412 _DSC5413 _DSC5422 _DSC5426 _DSC5432 _DSC5440 _DSC5445 _DSC5447 _DSC5454 _DSC5457 _DSC5467 _DSC5468 _DSC5470 _DSC5472 _DSC5473 _DSC5479 _DSC5480 _DSC5483 _DSC5487 _DSC5491 _DSC5494 _DSC5495 _DSC5498 _DSC5505 _DSC5506 _DSC5510 _DSC5512 _DSC5517 _DSC5518 _DSC5521 _DSC5525 _DSC5527 _DSC5531 _DSC5533 _DSC5536 _DSC5540 _DSC5543 _DSC5548 _DSC5554 _DSC5556 _DSC5563 _DSC5573 _DSC5577 _DSC5583 _DSC5589 _DSC5591 _DSC5595 _DSC5600 _DSC5602 _DSC5604 _DSC5605 _DSC5615 _DSC5622

arnau viladrich Berga Handbol handbol berga sergi hernàndez

Comentaris