Casserres CF, CCR Baganès, CE Berga, CE Olvan, Montmajor FC

El Montmajor dona la sorpresa de la jornada i assalta el camp del Castellnou (1-2)

El Montmajor dona la sorpresa de la jornada i assalta el camp del Castellnou (1-2)

El Montmajor ha donat la sorpresa de la jornada a Quarta Catalana, després de guanyar per la mínima, 1 a 2, al camp del Castellnou, un lloc on fins ara només hi havia aconseguit sumar els tres punts l’Artés, el líder de la categoria. El filial del Berga també ha sortit victoriós d’un altre dels grans camps de la categoria, el de la Monistrolenca (2-3). I l’Olvan n’ha fet prou amb un solitari gol de Joan Casals per superar el Sant Llorenç. Les notes negatives de la jornada són les derrotes del Casserres i l’Alt Berguedà davant el Sallent B i el Calders.

Castellnou 1 Montmajor 2

L’efectivitat que el Montmajor ha trobat a faltar en altres ocasions aquest any va ser una de les claus de la victòria a Castellnou. Els de Jordi Casas van arribar en comptades ocasions, però ho van fer amb perill i encert. Tot just començar, el davanter Sergi Sala va fer un autèntic golàs engaltant una pilota des de lluny que entraria per l’escaire esquerre de la porteria local. El gol va ser una galleda d’aigua freda per als locals, que ho van intentar a pilota aturada i en jugades aïllades aprofitant petits errors defensius del Montmajor. Però no: els berguedans van saber jugar amb el marcador a favor per primer cop aquesta temporada. A més, abans del descans, una bona acció d’Èric Fígols per banda esquerra acabaria als peus de Sala, que, altre cop, no perdonaria i posaria el 0 a 2.

A la represa, els locals es van bolcar a l’atac però la solidesa defensiva del Montmajor va impedir-los retallar distàncies fins el minut 89. Va ser aleshores quan el Castellnou va aprofitar una jugada plena de confusió per fer l’1 a 2 des de la frontal de l’àrea. El temps afegit no seria suficient per als locals, que, tot i provar-ho fins al final, acabarien cedint els tres punts contra un Montmajor combatiu, pràctic i més intens.

Monistrolenca 2 Berga B 3

El filial del Berga va guanyar una autèntica guerra al camp de la Monistrolenca. Els berguedans van sortir molt millor que l’equip local i no van tardar massa a obrir la llauna, amb un gol de Lluís Juez. Malgrat tot, abans de la mitja hora de joc i en una pilota llarga, Joel empataria pels de Monistrol. A partir d’aquí, els bons minuts inicials del Berga es van anar apaivagant i a l’equip li va començar a costar arribar. Amb l’empat a 1 es va arribar al descans.

A la represa, els de Carles Yuste van tornar a sortir endollats i ben aviat es tornarien a avançar amb un gol de Marcel Carrera. El bon joc aquest cop no s’aturaria i abans del quart d’hora de la segona meitat Lluís Boixader va fer el tercer. A partir d’aquí, i enmig d’una actuació arbitral molt polèmica, la Monistrolenca comença a pressionar a dalt i acaba retallant distàncies en una jugada embolicada. Encara quedaven 20 minuts de partit on els locals van gaudir de possessió però els va costar arribar amb claredat en els darrers metres. A les acaballes, el filial del Berga va tenir tres u contra uns que no va saber definir, i el partit va morir amb molta tensió i amb el 2 a 3.

Alt Berguedà 1 Calders 4

Resultat força enganyós, tenint en compte com es va desenvolupar el partit a Guardiola. El Calders va ser més ambiciós i efectiu de cara a porteria, però no va sentenciar fins a les acaballes del partit. Fins aleshores, l’Alt Berguedà va tenir opcions reals d’empat contra un rival que torna a demostrar que sap com jugar en els moments claus dels partits. El cas és que en mitja hora de partit, els calderins ja havien fet dos gols i col·locaven un 0 a 2 en el marcador que apuntava cap a un partit plàcid. Però no va ser així, i la primera mitja hora va quedar com el ja habitual tram de desconnexió de l’Alt Berguedà, que ha abocat l’equip a anar a remolc en algun altre enfrontament d’aquesta temporada.

El 0 a 2, però, es va mantenir fins al minut 86, quan els del Moianès aconseguirien un tercer gol que sentenciava els de Xavi Ribera. Tot i això, pràcticament en la següent ocasió Albert Fernàndez Petit faria el gol de l’honor per a l’Alt Berguedà. Malauradament, la diana no canviaria les coses i en temps afegit els visitants rematarien el partit amb el definitiu 1 a 4.

Sallent B 5 Casserres 0

El camp del Sallent no és un camp que porti massa bons records al Casserres. De gespa artificial i de grans dimensions, el municipal sallentí ha estat sempre sinònim de golejades per als casserrencs en les darreres temporades. Aquest cop, però, malgrat el 5 a 0 final, la història seria notablement diferent. El Casserres va plantar cara al filial del Sallent durant tota la primera meitat. De fet, no va ser fins les acaballes, al minut 41, quan els locals aconseguirien obrir la llauna en aprofitar una badada defensiva casserenca.

A la represa, en canvi, només hi hauria un equip sobre el terreny de joc. El segon gol va arribar ben aviat, al 7 de la segona, i a partir d’aquí els del Berguedà amb prou feines sortirien del seu propi camp en el que restava de partit. En aquest escenari, els sallentins rematarien la feina en els darrers 15 minuts amb tres gols més.

Olvan 1 Sant Llorenç de Morunys 0

Partit més complicat del que es podia esperar per un Olvan força espès. Els punts es van decidir gràcies a un solitari gol de Joan Casals a falta de 20 minuts pel final del partit. L’Olvan es va topar amb un rival, el Sant Llorenç, a qui ja li anava bé jugar un partit de ritme baix. Els locals van intentar accelerar el joc, però no ho van aconseguir i, malgrat tenir alguna ocasió clara per obrir la llauna, el resultat al descans era l’inicial: 0 a 0.

A la segona part, les coses no van canviar massa. El ritme de partit seguia sent molt baix i això mantenia el Sant Llorenç amb opcions d’esgarrapar punts del municipal d’Olvan. Malgrat tot, a diferència dels primers 45 minuts, l’Olvan va ser capaç de marcar. Amb avantatge mínim per als del Berguedà es va arribar al tram final de partit, i els nervis van ser presents sobre el terreny de joc fins el xiulet final. No hi hauria més història.

La classificació

Captura de pantalla 2017-11-29 a les 17.18.51

Futbol Quarta Catalana

Comentaris