Muntanya

El Club Orientació Berguedà porta el Campionat de Catalunya d’orientació en BTT a Gironella

El Club Orientació Berguedà porta el Campionat de Catalunya d’orientació en BTT a Gironella

El Club Orientació Berguedà organitza aquest diumenge, 26 de novembre, a Gironella el Campionat de Catalunya d’orientació en bicicleta de muntanya (BTT-O). Feia quatre anys que l’entitat berguedana no organitzava una prova d’aquesta modalitat, i ho fa per la porta gran: amb un campionat català.

Fa quatre anys, el COB va optar per muntar un circuit per a bicicletes de muntanya a Avià. Ara, en canvi, trasllada la competició a Gironella. David Tarrés, director de cursa, ha explicat a l’Entre Rivals que els membres del Club d’Orientació Berguedà coneixen “molt bé” els paratges del voltant de Gironella i creuen que “és interessant” organitzar-hi una cursa com el campionat català d’aquest cap de setmana.

Les inscripcions anticipades ja s’han tancat, però també se’n podran fer el mateix dia de la prova. Sigui com sigui, l’organització espera uns 150 participants, una xifra que “compleix les expectatives marcades, segons Tarrés. A més, a banda de les proves oficials, el club ha preparat una sèrie de categories populars amb l’objectiu d’atraure els amants de la BTT a provar l’esport de l’orientació.

Entre els participants, ha dit Tarrés, hi ha gent de la comarca, però també gent d’arreu de Catalunya i, fins i tot, d’Aragó. Segons el director de cursa, el fet que es tracti d’un campionat català fa que cridi l’atenció a gent d’arreu del territori.

Des del Local del Blat

El centre de competició s’ubicarà al Local del Blat, des d’allà l’organització controlarà el desenvolupament de la prova. La sortida, en canvi, està situada a 1,7 quilòmetres del Local del Blat i està prevista per les 9.30h, en el cas de les curses populars, i a partir de les 10h, en el cas del campionat català. Els participants d’aquesta última modalitat sortiran cada dos minuts i, per tant, cadascú tindrà la seva hora de sortida assignada. En canvi, en el cas de les curses populars, la sortida serà en massa.

L’arribada estarà situada a 1,5 quilòmetres del centre de competició del Local del Blat. En cas que un participant abandoni, convé que ho notifiqui al centre de competició per tal que l’organització del Club Orientació Berguedà pugui portar un bon control dels esportistes i vetllar per la seva seguretat.

L’entrega de premis està prevista per les 2 del migdia (14h) al Local del Blat.

Informació tècnica

Hi ha quatre categories oficials i tres, no-oficials. Les primeres són homes i dones sènior, homes i dones sènior B, homes i dones veteranes i homes i dones júnior. Pel que fa a les no-oficials, hi ha homes i dones open llarg (d’unes quatre hores de marge), homes i dones open curt (d’unes dues hores) i un circuit pensat per a nens que s’iniciïn en l’esport.

Circuits

Club Orientació Berguedà cob David Tarrés Gironella orientació

Comentaris