C AT Gironella

El Gironella paga cares les protestes (0-3)

El Gironella paga cares les protestes (0-3)
El gironellenc Ferran Prat, en un moment del partit al camp del Berga, la setmana passada. ALEIX CAMPRUBÍ

El valor d’una jugada. El Gironella ha perdut de manera sorprenent aquest dissabte a casa contra el Vic Riuprimer per 0 a 3. La derrota, però, no sorprèn tant si tenim en compte que l’equip ha hagut d’afrontar més de 70 minuts amb inferioritat numèrica. El motiu? L’expulsió de Chiscu amb vermella directa per unes mans fora l’àrea que han tallat una jugada en què tot l’equip ha badat i s’ha quedat protestant una decisió arbitral. El cas és que aquests vint segons de partit han marcat els 74 minuts que restaven.

El Gironella ho estava fent bé. Combinava, arribava i controlava el partit. Després de l’empat a 2 al camp del Berga, el conjunt gironellenc semblava disposat a rematar la feina a casa, i anava pel bon camí. Però l’expulsió ho ha canviat tot. Ponti ha hagut de reestructurar l’equip: Pau Tomàs, que estava fent un bon partit al mig del camp, ha hagut de ser substituït per tal que el porter suplent, Jofre, pogués entrar al camp i ocupar el lloc de Chiscu sota pals. A banda, en la mateixa jugada, Guifré ha protestat i ha rebut una targeta groga que li impedirà jugar el proper partit, al camp del Tona (era la cinquena).

Però la inferioritat numèrica no ha fet que el Gironella tirés la tovallola. El plantejament ha canviat inevitablement però el 0 a 0 es mantindria fins ben bé entrada la segona meitat. Els vigatans han sortit molt més endollats que els de Ponti a la represa i han apretat de valent. Probablement han estat els seus millors minuts sobre el terreny de joc. La recompensa ha arribat al quart d’hora de la segona, quan el visitant Sergi Macias ha aprofitat un refús per enviar la pilota lluny de l’abast de Jofre.

Malgrat el 0 a 1 i el fet de jugar amb 10, el Gironella ha seguit plantant cara i, de fet, ha gaudit de diverses ocasions perilloses: córners, pilotes per banda i, fins i tot, una acció que la defensa vigatana ha tret sota pals. L’equip ha merescut l’empat però no l’ha fet, i ho ha acabat pagant. A les acaballes de l’enfrontament, el 0 a 1 no valia per res i els locals han perdut l’ordre que havia regnat durant bona part del partit. El Riuprimer ho ha aprofitat per sentenciar amb dos gols pràcticament seguits, obra d’Albert Orriols i Jordi Montells. I amb un 0 a 3 força enganyós ha mort el partit.

El post-partit: Atlètic Gironella 0 Vic Riuprimer 3

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“És un dels pocs partits que me’n vaig realment enfadat. És un partit que els hi regalem en una jugada. Ho estàvem fent bé i, de fet, ho hem seguit fent bé, però amb 10 se’ns ha complicat tot. No ens podem queixar per l’expulsió, perquè és claríssima, però sí que em puc queixar de les protestes de l’equip per un simple fora de banda en camp contrari. Tot plegat ha generat una jugada de contracop que s’ha hagut de solucionar a la desesperada i que ens ha condemnat per la resta del partit. A més, és una jugada que també ens condiciona pel partit de la setmana que ve: el Chiscu no hi serà i el Guifré tampoc, perquè ha rebut la groga. Sí que és cert que després hem plantat cara i mereixíem l’empat durant una bona estona, però no podem badar en jugades com la d’avui perquè ho paguem car. Si no hagués estat per aquella jugada, haguéssim tret un bon resultat, ho tinc claríssim.”

safont-retallDavid Safont Jugador de l’Atlètic Gironella

“La jugada ens ha marcat per tot el partit. Crec que ho estàvem fent molt bé. Plantejàvem aquest partit com un dia per sumar tres punts i fer bo l’empat de la setmana passada a Berga, però jugant amb 10 gairebé tot el partit és molt difícil. L’expulsió era claríssima però tot ve d’un error de l’àrbitre que ens condiciona. Però sí, havíem d’estar més atents i no estar tant per protestar. A fora ens costa, i hem de mirar de treure els màxims punts possibles a casa. Penso que l’equip està bé, el que passa és que ara ens han tocat els equips de dalt i sempre costa. Ens falta una mica de fortuna i de creure-hi. A les segones parts sempre baixem una mica i, si ho corregíssim, crec que sumaríem molts més punts. Abans de Nadal, ens queden dos partits més contra equips de dalt de dalt, i ens hem marcat la fita de guanyar-ne un; l’últim de l’any és contra l’Avià i hem d’intentar sumar també.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

David Safont Jordi Pont Ponti Segona Catalana Vic Riuprimer

Comentaris