Handbol

Quan el pitjor és el resultat (40-21)

Quan el pitjor és el resultat (40-21)
Jesús Martínez xuta a porteria en el darrer partit a casa. ALEIX CAMPRUBÍ

L’Handbol Berga torna de l’enfrontament contra el Sant Joan Despí C amb una sensació de no haver fet un partit tan dolent com reflecteix el resultat. Els de Sergi Hernàndez van sortir mentalitzats de què haurien de lluitar per puntuar, donant per bo l’empat,  i que, si perdien, seria de poc, amb el principal objectiu de competir. Tot i fer un bon partit, però, el resultat de 40 a 21 va acabar sent contundent, davant un equip que s’havia reforçat amb jugadors del seu primer equip de Primera nacional, i també jugadors del segon equip.

L’inici era esperançador, amb un atac on sortien les coses i una bona 3-2-1. El rival plantejava una defensa oberta amb avançat, que el Berga combatia amb incorporacions de doble pivot i bloquejos i continuacions que van funcionar, per posar a l’equip per davant en els primers minuts. Els canvis del rival incorporaren un lateral i un extrem molt potents, i la seva qualitat individual fa revertir el partit, frustrant a uns verd-i-vermells que, tot i la bona defensa, veien com el rival seguia anotant amb xuts exteriors o llançaments tancats des de l’extrem. Anant per darrere i amb les rotacions que no quallen, els visitants cauen en les precipitacions en atac. D’aquesta manera s’arriba al descans amb un resultat de 18 a 10, que no reflecteix el que es veia sobre la pista, comportant d’aquesta manera la impotència d’uns berguedans sobrepassats en el joc tot i la bona col·locació.

La segona meitat segueix un camí similar, i la diferència a l’electrònic cada vegada és més abismal. El canvi en un porter que tirava llargs contracops no fa més que accentuar la distància, i ajuda a fer que el Sant Joan Despí finalitzi pràcticament totes les jugades, tot i la bona execució de la defensa dels de Sergi Hernàndez. Les rotacions tampoc serveixen per canviar la dinàmica del partit, tot i que, més enllà d’algunes precipitacions, l’equip aconsegueix més pausa per trenar jugades més llargues i aconseguir treure suc del doble pivot. El frustrant 40 a 21 acaba deixant tocat a l’equip, però amb ganes de refer-se.

La derrota deixa al Berga tercer en la pugna pel top3, tot i que els rivals tenen un partit menys. Els berguedans sumen 12 punts, mentre el Castelldefels 12 i el Sant Joan Despí 13. Els verd-i-vermells buscaran retrobar-se amb la victòria i superar aquest cop en la visita del Tarragona HC, que és ara el 7è classificat amb 8 punts.

El post-partit: Handbol Sant Joan Despí C 40 – Handbol Berga 21

retallsergihernandezSergi Hernàndez Entrenador Handbol Berga

“Tot i el resultat, no ha estat un mal partit, fins al minut 50. Després ja ha estat un partit de córrer amunt i avall. A la primera meitat, amb tot, la defensa ha estat bé, obligant al rival a fer xuts des dels extrems. Tècnicament eren bons, ja que tenien 4 jugadors de l’equip A, que juga a primera nacional, i la diferència s’ha notat. L’equip ha lluitat i va millorant, tant en defensa com en atac”.

Jesus Martínez Jugador Handbol Berga

“Tenint en compte que tenien jugadors de l’A i el B, el nostre partit i el nostre joc han estat molt correctes. Els moviments tàctics els hem fet molt bé, tot i que ens ha faltat una mica de duresa defensiva, amb un àrbitre que donava continuïtat als contactes. En atac ens ha faltat trobar el joc entre línies, tot i que tampoc no ha estat gens malament. Era un equip que sortia bé al contracop i ens obligava a replegar ràpid, cosa que ens tallava per sortir amb pilota ràpida. El ritme ha estat molt intens. Estic content a nivell personal, sobretot en la primera part on han sortit les jugades de bloc i continuació, jugant de pivot. A la segona no he tingut tanta opció, per la feina de l’avançat. Pel resultat o pel físic, hem acabat junta per inèrcia, i ens hauria faltat una mica més de calma”.

Resultats i propera jornada del Grup A de Quarta catalana

Classificació del Grup A de Quarta catalana

Berga Handbol handbol berga jesus martinez sergi hernàndez

Comentaris