Bàsquet, Bàsquet Berga

Controlar el partit, guanyar fàcil (79-63)

Controlar el partit, guanyar fàcil (79-63)
Eloi Edo penetra a cistella. ALEIX CAMPRUBÍ

Una tarda plàcida per al Beep Bàsquet Berga aquest cap de setmana. Tot i la igualtat inicial, l’equip va fer valdre la seva superioritat en el segon i, especialment, en un tercer parcial on va trencar el partit. Un plus d’intensitat, especialment en defensa, va ser suficient per aconseguir, sense patir, el resultat final de 79 a 63, en la visita del CB Sant Pere de Terrassa.

El Berga ha començat amb una bona defensa plantada, tot i que als primers compassos encaixant diversos punts al contracop i ràpids per les dificultats d’ajustar la pressió pràcticament a tota la pista. En atac, l’equip està espès, especialment errant cistelles relativament fàcils o factibles, i havent de recórrer a jugades en estàtic. El conjunt aconsegueix més punts quan pot córrer, per així revertir el marcador, tot i que una cistella al fil del fi del primer parcial posa el 14 a 15. El segon comença amb un intercanvi de cistelles, amb alguns punts a banda i banda provinents de badades defensives, i també a les dues cistelles errades clares en atac. El Beep segueix irregular i errant de cara a cistella, tot i que la baixa anotació el permet seguir per davant fins que, en els darrers compassos, l’equip es troba més encertat i aconsegueix posar el 32 a 26 al descans.

A la segona meitat els berguedans surten conscients de la seva superioritat, però que faltava imprimir més intensitat i estar més concentrats per trencar el partit. I així ha estat. L’equip està més ficat en l’enfrontament, especialment a través de la defesa que li permet córrer i atacar amb més calma, agafant un avantatge des de l’inici, a través de diferents cistelles, que supera els 20 punts. Amb el marcador tant favorable, els locals es prenen el partit amb més calma i pausa, davant d’un rival aparentment ja inofensiu que, tot i el resultat advers, aconsegueix retallar abans del darrer parcial, 57 a 45. Els darrers 10 minuts els aprofita el Berga per anotar des de la tranquil·litat, sense haver de patir gens per recuperar l’avantatge de 20, també gràcies a la falta d’encert i la manca de generació de joc del rival. El partit acaba amb unes anades i vingudes en les quals Bernat Martí i David Yuste han estat els més beneficiats, posant el definitiu 79 a 63.

Precisament Martí ha estat el millor jugador del partit, aconseguint 21 punts, 9 rebots, 3 recuperacions i 3 taps, que l’han posat en un 24 de valoració. També han destacat Jordi Riu, amb 21 punts, 7 rebots, 3 assistències i 20 de valoració, Oleguer Cruz amb 8 punts, 8 rebots, 6 assistències i 12 de valoració i David Yuste, amb 16 punts, 5 rebots, 5 assistències i 10 de valoració, fruit de 6 pilotes perdudes.

Els berguedans segueixen a la part alta després d’aquesta victòria, concretament a la 4a plaça amb 6 victòries (i un partit pendent). Els de negre visitaran la pista del CE Sant Nicolau B la jornada vinent, un desplaçament fàcil a priori, ja que serà contra el penúltim classificat, que tan sols ha sumat una victòria.

El post-partit: Beep Bàsquet Berga 79 – CB Sant Pere Terrassa  63

hugretallHug Tuyet Segon entrenador Beep Berga

“Contents per una victòria com aquesta, després de setmanes patint molt. Ha costat arrencar i hem acabat agafant un avantatge, però en cap moment hem tingut la sensació que se’ns escapés el partit, ni tan sols quan han retallat diferències al final. Tot i que no ha sigut especialment un partit intens, hem jugat bé del principi al final. La defensa pressionant a tota pista ha servit per donar ritme, intensitat i perquè els jugadors estiguessin concentrats. Havíem de guanyar aquest partit. Berga comença a ser una pista complicada. Al descans hem vist que érem millor equip. Si no hem trencat el partit abans ha estat per la falta d’encert en tirs de 2, hem comptat que podíem estar guanyant de 17. A la segona els errors hi han deixat de ser i hem dit que ‘prou de tonteries, posem-nos a treballar’. Hi ha hagut, aleshores, cistelles fàcils. Hem tingut dos jugadors que han fet un gran partit, el Bernat ha fet un partidàs i el David ha estat molt bé de la línia de tres, que feia falta. També l’Oleguer, especialment en defensa, el Riu, el Tomàs… Estem contents amb tots”.

bernatretallBernat Martí Jugador Beep Berga

“Hem de ser constants, sortint com hem sortit avui, amb una defensa una mica tova que ha anat evolucionant, però coordinats en atac. A la segona part ens els hem menjat en defensa. He vist atacs ben trenats i poques pilotes perdudes, sobretot tenint en compte d’on veníem. Això ajuda a evolucionar jugadors que no tenen tants minuts. El partit ha canviat en el primer minut de la segona part, on hi ha hagut un canvi en actitud defensiva, amb una defensa sòlida, connectada i compenetrada, que ha tancat l’equip hi ha fet un bloc, i aleshores ja tot és més fàcil, també en atac. La meva ratxa es deu al canvi de mentalitat després d’un partit dolent. Ara cal oblidar les espines clavades en totes les facetes, i centrar-se en les coses bones. Quan la pilota entra, tot va millor i ajuda a jugar millor”.

Acta del partit

Resultats, classificació i propera jornada del Grup 3 de Segona catalana

Les imatges del partit

_DSC3707 _DSC3708 _DSC3710 _DSC3712 _DSC3722 _DSC3724 _DSC3736 _DSC3742 _DSC3747 _DSC3757 _DSC3758 _DSC3773 _DSC3776 _DSC3777 _DSC3779 _DSC3780 _DSC3784 _DSC3790 _DSC3791 _DSC3800 _DSC3811 _DSC3816 _DSC3819 _DSC3820 _DSC3824 _DSC3833 _DSC3842 _DSC3843 _DSC3876 _DSC3881 _DSC3885 _DSC3889 _DSC3900 _DSC3909 _DSC3924 _DSC3932 _DSC3940 _DSC3951 _DSC3959 _DSC3961 _DSC3968 _DSC3971 _DSC3976 _DSC3979 _DSC3982 _DSC3991

Bàsquet Bàsquet Berga Berga bernat martí Hug Tuyet

Comentaris