Bàsquet, Bàsquet Berga

Remuntada final per seguir a la pomada (65-69)

Remuntada final per seguir a la pomada (65-69)
El Beep Berga aplicant una pressió defensiva a tota la pista en el darrer partit a casa. ALEIX CAMPRUBÍ

La història es repeteix en els darrers partits del Bàsquet Berga. L’equip surt apàtic a l’inici del partit i es veu obligat a remar a contracorrent per capgirar els marcadors. En aquest cas, el Beep va ser capaç d’imposar-se al QBasket Sant Cugat 1, gràcies a un gran darrer parcial, que va acabar 65 a 69, i seguir així a la lluita per les places altes.

L’inici va ser realment llastimós, amb un equip adormit, com és habitual en algunes de les darreres jornades, especialment en tasques defensives. Els de Manel de Haro van a remolc en el primer període davant un Sant Cugat que controla el joc tant en atac com en defensa, aconseguint així un 21 a 13. En el segon quart l’equip segueix tou i amb poques idees amb atac, cosa que el rival aprofita per augmentar l’avantatge, especialment a través del 6,25, arribant a la mitja part 45 a 30.

El descans serveix per conscienciar als jugadors que és possible capgirar el marcador, ja que el potencial hi és i poden fer les coses ben fetes. I així va ser. Els de taronja van sortir a la segona meitat amb moltes ganes, especialment amb més intensitat i intel·ligència en defensa, aturant l’atac d’uns locals que es van anar apagant, i amb idees més clares ofensivament. La defensa visitant ajuda que l’equip guanyi confiança i estigui més encertant en atac, executant bé les jugades amb bloquejos directes i aconseguint bones cistelles, per retallar 6 punts i posar el 56 a 47Els berguedans van sentenciar el partit a l’inici del darrer parcial, posant-se per davant en 4 minuts i mantenint l’avantatge fins al final del partit. Els visitants aconseguien punts a través d’un atac molt fluid i tancaven una defensa ferma que comportava recuperacions per sortir bé al contracop, amb bones finalitzacions. El Sant Cugat comet moltes faltes a l’inici que comporten tirs lliures del Berga que condemnen als locals, situant el definitiu 65 a 69.

David Yuste va tornar a ser el jugador més ben valorat del partit, amb 15 de valoració gràcies als 18 punts, 5 rebots i 4 assistències. El base també va estar acompanyat d’Oleguer Cruz, que amb 12 de valoració va anotar 12 punts i 4 assistències. També destaca el partit de Bernat Martí, amb 15 punts, 7 rebots i 10 de valoració i Eloi Edo amb 9 punts, 4 rebots i 2 assistències, amb 10 de valoració.

Amb la nova victòria i un partit pendent, l’equip en suma 5, per 2 derrotes, situant-se a la 8a posició de la taula. El CB Sant Pere visitarà Berga el proper cap de setmana com a 9è classificat amb 3 victòries i 5 derrotes.

El post-partit: QBasket Sant Cugat 1 65 – Beep Bàsquet Berga 69

hugretallHug Tuyet Segon entrenador Beep Berga

“Fem una valoració molt bona, ja que es va guanyar fora de casa, cosa que no és fàcil, i menys a la pista d’un rival que també ve de primera. La victòria ens permet seguir a la part alta. Les notes negatives són les primeres parts que hem fet en els darrers partits, a les quals les hi hem de donar la volta, ja que no podem sortir amb tan poques idees. Ens falta energia i ho hem de solucionar, tots en som conscients. La nota positiva és que hem demostrat que som capaços de donar la volta a totes les situacions i tenir un bon equip tant ofensivament com defensivament. L’objectiu és que el que es veu del minut 20 al 40 es vegi del 0 al 40″.

oleguerretallOleguer Cruz Jugador Beep Berga

“Vam començar molt malament. Tant en defensa com en atac vam estar molt malament en els dos primers quarts. A la segona part vam sortir millor en les dues facetes. Vam estar més encertats i vam poder anar remuntant de mica en mica, fins que ens vam posar per davant. En els minuts finals també vam estar més encertats que ells. La clau és que ens vam posar les piles en intensitat defensiva. Individualment vaig estar com l’equip; malament a la primera meitat, però vaig estar més encertat en la segona i vaig poder ajudar a la victòria de l’equip”.

Acta del partit

Resultats, classificació i propera jornada del Grup 3 de Segona catalana

Bàsquet Bàsquet Berga beep bàsquet berga beep berga Berga Hug Tuyet manel de haro oleguer cruz

Comentaris