Futbol

El GIF Sundsvall del gironellenc Ferran Sibila salva la categoria en la darrera jornada de lliga

El GIF Sundsvall del gironellenc Ferran Sibila salva la categoria en la darrera jornada de lliga

Ha costat però repte aconseguit. El GIF Sundsvall suec, que des de l’hivern passat compta amb el gironellenc Ferran Sibila com a segon entrenador, ha aconseguit la permanència a l’Allsvenskan, la Primera Divisió Sueca de futbol. Ho ha fet apel·lant a l’èpica: en la darrera jornada de lliga i assaltant el camp de l’IFK Göteborg (0-3).

Amb la victòria, combinada amb l’empat del Jönköpings Södra al camp de l’Östersunds, ha permès al Sundsvall sortir de la zona de descens i condemnar el Jönköpings a jugar una eliminatòria contra el tercer classificat de la segona divisió, el Trelleborgs, per saber si conserva o no el lloc a l’Allsvenskan.

Ferran Sibila va començar la seva aventura a Suècia el gener passat. El fins llavors capità del primer equip de l’Atlètic Gironella va penjar les botes per incorporar-se al cos tècnic del Sundsvall. Ja aleshores, Sibila va explicar a l’Entre Rivals que el seu nou equip lluitaria fins al final per la permanència a l’Allsvenskan.

Les portes de la primera divisió sueca es van obrir al Ferran gràcies a la feina que des de fa anys fa per a Soccer Services, una consultoria barcelonina que assessora clubs, entrenadors i jugadors d’arreu del món. Sibila va fitxar pel Sundsvall per aplicar al club el mètode ekkono, un estil d’entrenament ideat per dos professors d’universitat que treballen pel Paris Saint Germain i que vetlla per crear jugadors intel·ligents. Però en certa manera, explicava ell mateix al gener, l’arribada al Sundsvall és un reconeixement a la feina de tota la consultoria. Ell ha estat un ambaixador, però el que queda clar és que ha donat la talla.

ferran-sibila

Ferran Sibila Futbol GIF Sundsvall Gironella

Comentaris