Muntanya

Marc Pérez i Montse Picanyol s’imposen al Trail Els Tossals de l’Espunyola

Marc Pérez i Montse Picanyol s’imposen al Trail Els Tossals de l’Espunyola
Pérez, Lladó i Nevado en acció. ANNA E. PUIG

El poblatà Marc Pérez i la moianesa Montse Picanyol han estat els guanyadors de l’edició d’enguany del Trail Els Tossals de l’Espunyola. Els esportistes participaven a la cursa gran de la prova, la de 25km de recorregut que ha estat redissenyada amb un nou recorregut aquest any. També es va disputar una cursa de 14km on van guanyar Adrià Duarri i Alba Xandri.

Amb un cronòmetre de 2h 18m 17s va completar Marc Pérez la cursa reina del Trail Els Tossals celebrat aquest diumenge a l’Espunyola. Al berguedà, que repeteix la victòria del 2016, el van acompanyar al podi David Frías i Wilfred Lladó, que van creuar la línia de meta molt igualats, amb temps de 2h 20m 07s i 2h 20m 28s respectivament. A les portes del podi, va quedar el berguedà Àngel Nevado, que va acabar la cursa amb menys de dos minuts de diferència. Pel que fa a les dones, la guanyadora va ser Montse Picanyol, que va completar la cursa en 2h 55m 34s respecte les 2h 57m 45s de Núria Santmiquel, segona classificada, i les 2h 59m 42s de la tercera, Neus Rosiñol.

Pel que fa a la cursa de 14km, Adrià Duarri n’ha estat el guanyador marcant un temps d’1h 18m 53s, seguit d’Óscar Flores, amb 1h 22m 20s i Xavier Freixenet, que ha fet la prova en 1h 23m 04s. Alba Xandri va ser la primera dona en creuar la meta i ho feia en 1h 38m 02s. El podi el van completar la gironellenca Judit Franch i Gina Pintó, que van aturar el cronòmetre en 1h 41m 10s i 1h 42m 56s cadascuna.

Els dos recorreguts compartien la pujada al Santuari dels Tossals, passant pel Serrat de Malla seguint per Capolat i els pantans de l’Espunyola i Sant Salvador, i a més, s’allargava en el traçat llarg per la part més feréstega de la Serra dels Tossals, coronant el punt més alt, el Tossal de Trasserra (1525m). La prova s’inclou al Campionat Maqui, una competició formada per quatre curses celebrades al Bages i el Berguedà de les quals la de l’Espunyola és la tercera després d’Els Emboscats, a Palà de Torroella i la de Castelltallat. El proper 26 de novembre es disputarà l’última, la Bell Race, a Mas la Sala – Cabrianes.

Judit Franch Marc Pérez Trail Els Tossals

Comentaris