C AT Gironella

La permissivitat es paga cara (1-4)

La permissivitat es paga cara (1-4)

L’Atlètic Gironella ha encaixat una golejada sorprenent aquest cap de setmana a casa contra el Matadepera. Els vallesans són un equip molt més madur que la temporada passada. Lluny de casa també són forts i això els permet seguir el ritme al líder de la categoria, el Parets. A Gironella, els de Ponti esperaven un partit complicat però amb possessió. El primer pronòstic es va complir; el segon, no.

El Matadepera va tenir la pilota i va tancar els gironellencs al seu propi camp durant bona part del partit. Malgrat tot, crear perill als del Berguedà va costar. Si més no, inicialment. Al final, però, les jugades pilota aturada i una sèrie d’errades importants en defensa van condemnar els de Ponti i van deixar-los sense opcions. 1 a 4 i una obligació per al Gironella de cara al futur: aprendre a ser menys permissiu en defensa.

El plantejament del Matadepera va ser del tot inesperat. La temporada passada va quedar demostrat que els vallesans eren potents com a locals però fluixejaven lluny de casa. Aquest any, però, les coses són diferents: des del primer moment el Matadepera va tancar el Gironella però els de Ponti s’hi van adaptar ràpidament. Tancats i junts, els locals van aprofitar un contracop per avançar-se en el marcador, amb un gol de Manel Uribe. Encara no s’havien jugat ni 10 minuts.

El Matadepera, però, no tardaria gaire a reaccionar. Al quart d’hora de joc, un malentès a l’àrea gironellenca després d’un servei de córner suposaria l’1 a 1. Durant la resta del primer temps, el Matadepera va gaudir de la possessió i el Gironella es va dedicar a defensar la seva porteria amb èxit, ja que els visitants no van generar massa perill. Abans del descans, però, una pèrdua en la sortida de pilota va permetre a Albert Aunos encarar Chiscu i fer l’1 a 2. La diana va ser un cop moral important per als de Ponti.

A la represa, la tònica va seguir més o menys igual i amb un Matadepera que seguia molt ben plantat sobre el municipal de Gironella. En aquest escenari, però, els gironellencs van gaudir d’alguna ocasió per empatar el partit. La més clara, als peus d’Èric Santmartí, que va creuar una pilota que va sortir fregant el pal de la porteria vallesana. Poc després, els visitants van fer l’1 a 3 en una nova acció a pilota aturada. Pau Gerard Vallejo va rematar de manera magistral un servei de córner.

Amb dos gols de desavantatge, Ponti va donar entrada a homes de refresc i això va fer que l’equip s’estirés i gaudís d’alguna ocasió per retallar distàncies. Però a falta d’un quart d’hora pel final, els visitants van sentenciar. En una falta lateral sense massa perill aparent, Chiscu no va estar encertat a l’hora de blocar la pilota i aquesta va acabar dins la porteria. L’1 a 4 seria definitiu.

El postpartit: Atlètic Gironella 1 Matadepera 4

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“Ens va sorprendre una mica el rival. Sabíem que era un equip molt potent, però també deduïem que com a visitants baixarien el seu nivell. Les jugades a pilota aturada i les errades defensives ens van tornar a penalitzar molt. El Matadepera és un equip que juga en un camp molt petit i estan acostumats a treballar molt les jugades d’estratègia. No és estrany que siguin potents en aquest sentit. Ara bé, almenys dos dels tres gols encaixats a pilota aturada eren molt evitables. No vam fer un mal partit, però sí que hem de ser més forts.”

ferran-pratFerran Prat Jugador de l’Atlètic Gironella

“La victòria al camp de les Franqueses semblava que estàvem bé, però l’equip ha encaixat dues derrotes seguides que ens han fet posar els peus a terra. La situació no és dramàtica, seguim en zona tranquil·la, però cal que ens posem ja el mono de treball. Sabem perfectament que cometem errors que no es poden fer a Segona Catalana. Sabíem que era un equip que anava molt bé a pilota aturada i vam concedir-los moltíssimes ocasions de córner i faltes laterals. El Ponti fa dies que ens ho remarca: no farem tres gols cada dia. I com que no els farem, l’única solució és millorar en defensa i no encaixar ni tres ni quatre gols per partit. A més, els gols que hem encaixat aquesta setmana són en accions que es molt probablement es produiran al camp del Berga la setmana que ve. Les opcions de l’equip en el derbi passen per saber resoldre aquestes pilotes penjades a l’àrea. Si ho fem, podem treure un resultat positiu; però si no, tenim les de perdre.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Ferran Prat Jordi Pont Ponti Matadepera Segona Catalana

Comentaris