Futbol, CE Berga

Castanya del Berga (1-2)

Castanya del Berga (1-2)
Rafa Zafra lamenta una ocasió que no acaba en gol. ALEIX CAMPRUBÍ

El Municipal de Berga ha viscut impotent dues derrotes del seu equip en tres dies de diferència. El Berga ha tornat a deixar-se els punts de casa, com diumenge passat contra el Ripollet, en aquesta ocasió en els darrers minuts, en un partit en el qual ha generat més perill però l’han condemnat la falta d’efectivitat i les errades en defensa. El resultat final ha estat d’1 a 2, en la visita d’un equip de la zona baixa, el Molletense, que venia de caure derrotat al camp de l’Avià.

Després d’uns primers minuts de joc dividit, el Berga ja ha tingut alguna ocasió de gol, com una rematada de Noguera des de la frontal que ha desviat el porter a córner o una altra amb més propera que no ha trobat porteria, després d’una bona triangulació amb Rafa. Per la seva part, el Molletense no generava perill més enllà d’alguna tímida aproximació, fins que en una internada sense cap oposició per part de la defensa local ha acabat amb un penal de Xavi Carreras, que ha transformat Alexis Garcia (18′), tot i la bona estirada de Peralta a la seva banda dreta. Amb el gol, el Berga segueix arribant però amb menys claredat, ja que els visitants es posicionen més replegats i fan bones transicions, mentre el Molletense visita l’àrea rival puntualment i sense perill real. El Berga ha seguit generant ocasions a l’equador de la meitat, com un xut creuat del ’10’ des de l’esquerra de l’àrea gran o un de llunyà de Bertrans que tampoc ha trobat porteria. Els visitants no generen gaire més que alguna rematada llunyana al final del temps, davant d’un equip que es comença a neguitejar i a precipitar, abusant del joc directe. Al final, després d’un penal molt reclamat sobre Rafa Zafra, Agustí Casanovas ha aprofitat una pilota a la frontal per controlar i poder servir-se de la cama bona per disparar una gran rematada que ha suposat l’empat al fil del descans (45′).

La tònica ha seguit similar a la represa, amb els blanc-i-vermells amb dificultats per trobar ocasions clares, més enllà d’un pal de Rafa en les primeres jugades. Amb l’entrada de Gerard per Dalmau (57′) l’equip s’ha reorganitzat al camp, i poc després el golejador Agus ha estat substituït per Roger Verdaguer (60′). Els de Joan Prat, però, pateixen uns minuts en els quals els costa més trobar espais per generar perill i baixen un punt la intensitat, tot i trobar algunes aproximacions i també cedir-ne algunes de perill molt relatiu, com faltes properes o xuts llunyans. Sergi Ruiz i Marc Sala han entrat als darrers minuts per donar refresc a l’equip, substituint Rafa Zafra i Jaume Moratonas (75′). En últims compassos, a alguns jugadors els crema la pilota, les cames els pesen i les indecisions augmenten, especialment per xutar, generant el nerviosisme a la grada. El desenllaç no podia ser pitjor; Un mal entès entre Sala i Carreras ha deixat totalment sol a Jalal Kasmi davant de Peralta, qui no ha pogut fer res per evitar el gol que ha suposat tornar a perdre els punts a casa (85′). Les queixes de la banqueta per una possible falta sobre Carreras en l’acció no han servit per res, i el partit ha acabat morint amb un Berga impotent.

La derrota en aquest enfrontament ajornat deixa als de Joan Prat a la 9a plaça amb 13 punts, els mateixos que el Gironella, i sense el sopar que l’entrenador dels blanc-i-vermells havia promès als jugadors si guanyaven. Aquest diumenge l’equip visitarà el camp de l’OAR Vic, 15è classificat amb 9 punts, amb l’objectiu de refer-se dels mals resultats.

El post-partit: CE Berga 1 – UD Molletense 2

pratJoan Prat Entrenador CE Berga

“Hem fet un partit normal, com molts, en el qual hem tingut més ocasions però l’hem perdut. Hem perdonat ocasions clares, i ells n’han tingut molt poques, han xutat molt poc. El segon gol ve d’una falta molt clara. Havia avisat als jugadors del que costaria aquest partit. S’han d’aprofitar les ocasions i estar concentrat durant tot el partit, el futbol és això. A l’inici de la segona n’hem tingut de molt clares. L’equip és fort per sobreposar-se i, si no ho és, ho haurà de ser. El Molletense defensa bé per dins, contundents i agressius, i nosaltres havíem d’obrir als extrems i jugar per fora, ho he dit als jugadors però no ho hem interpretat. Quan ho hem fet, no ho hem aprofitat”.

tornerJordi Torner Jugador CE Berga

“Ha sigut un cop dur. Teníem ganes de guanyar després de la derrota a casa. Hem errat en els dos gols, i això ens ha matat. Hem tingut moltes ocasions, com una pilota al pal, però no hem sabut finalitzar-les. Hem estat bé en defensa, però hem tingut el penal i una errada de coordinació entre dos jugadors que ens ha condemnat. L’equip en general ha estat bé, però ens ha faltat el punt de sort per ficar-la”.

Fitxa del partit

Classificació Grup 4 de Segona Catalana

Les imatges del partit

_DSC2005 _DSC2009 _DSC2015 _DSC2019 _DSC2020 _DSC2023 _DSC2025 _DSC2042 _DSC2087 _DSC2089 _DSC2094 _DSC2096 _DSC2100 _DSC2113 _DSC2118 _DSC2121 _DSC2128 _DSC2134 _DSC2139 _DSC2140 _DSC2142 _DSC2154 _DSC2163 _DSC2166 _DSC2169 _DSC2173 _DSC2191 _DSC2204 _DSC2214 _DSC2215 _DSC2217 _DSC2235 _DSC2237 _DSC2239 _DSC2242 _DSC2246

Berga CE Berga Joan Prat Jordi Torner Segona Catalana

Comentaris