CE Puig-reig, UE Avià B

Un solitari gol d’Arnau Pons dóna el primer derbi de Tercera Catalana a l’Avià B (0-1)

Un solitari gol d’Arnau Pons dóna el primer derbi de Tercera Catalana a l’Avià B (0-1)
MARC CANTURRI

El primer derbi comarcal de la temporada al grup 7 de Tercera Catalana se l’endú el filial de la Unió Esportiva Avià. El conjunt avianès en va fer prou amb un solitari gol d’Arnau Pons al minut 20 de partit per sumar la segona victòria de la temporada en un camp complicat com és el municipal de Puig-reig.

Els avianesos van sortir molt més endollats, intentant jugar la pilota i acumulant molts homes al mig del camp per tal que el Puig-reig no filtrés entre línies. En aquest escenari, els homes de Xavi Ortega tenien el partit força controlat, gaudien d’ocasions i només patien a pilota aturada. En la jugada del gol, Arnau Pons, l’única referència atacant d’ahir de l’Avià B, va trobar espai per penetrar per banda esquerra, no va trobar oposició i es va filtrar fins l’àrea petita i, un cop allà, va definir a plaer al pal curt de la porteria defensada per Brian Martínez.

Després del gol, el Puig-reig es va començar a treure la son de les orelles i les forces es van igualar. Poc a poc, el filial avianès va perdre solidesa defensiva i el Puig-reig en va tenir alguna de clara, amb pilotes a l’esquena dels centrals que van deixar sols davant Moha Rouan els davanters puigreigencs. Les bones intervencions del porter avianès i el desencert local van evitar que les badades suposessin l’empat. A més, abans del descans, l’Avià B va tenir la més clara de totes: Ivan Lianes va engaltar un refús des de fora l’àrea que Brian va aturar amb problemes; Arnau Pons va caçar el refús però Brian va tornar a aturar la pilota; i en el segon refús César Garcia va enviar la pilota per sobre del travesser.

A la represa, l’Avià va patir una baixada física important, i això va fer que es replegués a darrera i el partit fos un setge constant a l’àrea visitant. Malgrat tot, la defensa avianesa es va mostrar molt sòlida en tot moment, i la precipitació i els nervis del Puig-reig van anar a més a mesura que passaven els minuts. Els homes de Joan Flores no van acabar de saber llegir bé el partit i es van dedicar a llançar pilotes a l’àrea, la majoria, sense massa sentit.

Malgrat tot, la insistència local va portar alguna ocasió clara, amb rematades cap a la porteria de Moha. A l’altra banda del camp, l’Avià B va introduir homes de refresc en les posicions atacants i això va donar-li oxigen per poder sortir amb perill al contracop, tot i que les ocasions de gol visitants van ser comptades en el segon temps. Dues bones jugades de Martí Montanyà -una pilota al travesser i una acció que va sortir fregant el pal- van ser els principals arguments ofensius del filial avianès. Amb el 0 a 1 en el marcador, l’Avià B tancat i el Puig-reig massa precipitat en els metres finals, el partit moriria.

El post-partit: Puig-reig 0 Avià B 1

Joan Flores Entrenador del CE Puig-reig

“Són derbis i la situació dels dos equips no és per llançar coets. Ha estat un partit bastant emocionant, no gaire vistós, però amb molta il·lusió per part dels dos equips. Potser ens ha calgut aprofitar més les ocasions de gol, perquè l’Avià ha aprofitat les seves. Una cosa que ens passava en els primers partits és que en atac tenim molta precipitació i ens costa prendre les bones decisions. Ens hem tornat a encallar una mica.”

Xavi Ortega Entrenador de la UE Avià B

“Nosaltres hem plantejat un partit molt seriós, intentant que el Puig-reig no ens jugués entre línies. Hem aguantat la primera part bastant bé, però a la segona hem tingut una baixada física considerable. Defensivament hem estat molt correctes, però el físic al mig del camp ens ha obligat a recular massa i a ficar-nos dintre l’àrea durant pràcticament tota la segona meitat. Hem començat la temporada amb el handicap que hem hagut de jugar 6 dels 7 primers partits fora, i contra equips de dalt. A més, hem hagut de fer un equip bastant nou, amb juvenils que han pujat, ja que el primer equip ha agafat set nois. Ens hem de posar a to físicament i intentar fer-nos forts darrera perquè a dalt no som un equip especialment golejador.”

Imatges del partit

cepuigreig-aviab-2

cepuigreig-aviab-4

cepuigreig-aviab-5

cepuigreig-aviab-6

Joan Flores Tercera Catalana Xavi Ortega

Comentaris