Bàsquet, Bàsquet Berga

Aprenent a guanyar (82-76)

Aprenent a guanyar (82-76)
Jordi Riu finalitza una jugada des de la pintura. ALEIX CAMPRUBÍ

El Bàsquet Berga s’ha emportat en els darrers compassos un partit contra un rival que no ho ha posat fàcil però s’ha vist superat per la pressió, el Manyanet Reus, gràcies a la bona gestió del final i saber calcular els tempos en cada moment. El resultat va ser de 82 a 76, en un partit igualat i vibrant que no va trobar desenllaç fins al darrer minut.

El partit comença amb un ritme ràpid, amb cistelles a banda i banda, però les recuperacions i un gran Jordi Riu sota taulells ja donen els primers avantatges als locals. Algunes badades clares i la tendra defensa, però, fan que el rival pugui seguir ben a prop. L’efectivitat en les darreres possessions del Manyanet i algunes dificultats per generar ocasions dels locals fa que el Reus es posi per davant al tram final, tot i que un triple pràcticament sobre la botzina de Picas posa el 25 a 23 al final del primer quart. El segon parcial ja és més lent i amb menys cistelles, sempre amb alternances al marcador. La igualtat és, doncs, manifesta, amb dos equips que lluiten al màxim i dues banquetes que celebren tots els punts. La defensa del rival posa dificultats al Beep per córrer, per la qual cosa ha de recórrer al joc estàtic i especialment als pivots. Al descans, 37 a 38.

La igualtat és màxima a la represa, per més que el Berga domini en el marcador. Mentre el rival segueix trobant solucions per anotar al límit, els de Manel de Haro aprofiten el joc interior i les poques ocasions de córrer que tenen. El Reus té bons moments al final del parcial, que li permeten agafar un avantatge de 5 punts davant d’un Berga que no reaccions. Els retocs en un temps mort serveixen perquè els berguedans es tornin a posar per davant, tot i que encaixen un triple sobre la botzina, 60 a 61. El Beep aconsegueix un avantatge petit a l’inici del darrer temps. Tot i un estira-i-arronsa, els de la capital del Baix Camp no gestionen correctament els nervis d’anar uns pocs punts per darrere, i cometen algunes errades i badades. En els darrers compassos n’encadena algunes de consecutives, fruit de la pressió, mentre que els de negre juguen amb serenitat i un David Yuste que controla els tempos. El Berga no acaba de matar el partit fins al darrer minut, deixant viu a un rival que, tot i això, no trobava la manera de generar ocasions i s’avocava a les individualitats i les precipitacions. En el darrer minut, el Berga proclama la victòria amb el resultat de 82 a 76.

El jugador més destacat del partit va tornar a ser David Yuste que, a més de dirigir i portar els tempos del partit, va sumar 17 punts, 6 assistències i 19 punts de valoració. Els altres destacats van ser Bernat Martí, amb 16 punts, 5 rebots, 4 assistències i 14 de valoració, Jordi Riu amb 13 punts i 12 de valoració i Ernest Ferrer amb 9 i 12.

La 4a victòria porta al Berga a la 4a plaça, empatat amb 5 equips més, tot i tenir un partit pendent. El pròxim partit serà contra el Sant Cugat, que és 14è amb 3 victòries i 3 derrotes.

El post-partit: Beep Bàsquet Berga 82 – Manyanet Reus 76

hugretallHug Tuyet Segon entrenador Beep Berga

“Han tornat els fantasmes de la setmana passada a la primera part, sobretot per la falta d’intensitat i d’exigència. Al final hem sabut jugar millor les jugades claus, i el rival no. Ens hem aprofitat de la superioritat a sota i del talent dels nostres jugadors, i el sistema també ha funcionat. La valoració és bona, ja que necessitàvem jugar per moral i perquè jugàvem a casa. Tot i que no ens pot costa tant aquest partits, guanyar d’èpica et dóna ànims. Hi ha moments claus que tenim por i sembla que només la puguin tenir uns jugadors, a la resta els crema. Tenim confiança amb tots els jugadors i els seus rols, ells saben a què juguem. Tenim jugadors que marquen diferència en aquesta lliga. És clau tenir un base que marqui els tempos al final, ja que el temps et juga a favor o en contra. Si a més és intel·ligent i veu el bàsquet com els entrenadors, ens estalviem de donar instruccions. Tenir el David és una sort”.

bernatretallBernat Martí Jugador Beep Berga

“Ofensivament hem estat bé a la primera part, però faltava una marxa en defensa i estàvem tous. Això ho hem solucionat a la segona part, i així hem trencat el partit al final, el punt de defensa. Estem molt contents, ja que ha costat molt, ja que era un equip molt guerriller, però hem posat els collons que van faltar al darrer partit. Als darrers minuts han estat més desencertats i podríem haver fet més, però ells tampoc s’han fet enrere i han defensat dur. He estat tou en defensa, contra un rival ràpid i amb bon tir, però en atac les coses han entrat, després d’un parell de partits. Això puja la moral, que feia falta”.

Fitxa del partit

Resultats, classificació i calendari del Grup 3 de Segona catalana

El partit en imatges

_DSC1772 _DSC1781 _DSC1785 _DSC1793 _DSC1804 _DSC1814 _DSC1816 _DSC1820 _DSC1825 _DSC1827 _DSC1834 _DSC1838 _DSC1850 _DSC1851 _DSC1855 _DSC1857 _DSC1868 _DSC1872 _DSC1875 _DSC1880 _DSC1905 _DSC1919 _DSC1925 _DSC1938 _DSC1948 _DSC1968 _DSC1970 _DSC1978 _DSC1982

Bàsquet Bàsquet Berga beep berga Berga bernat martí Hug Tuyet manel de haro

Comentaris