Bàsquet Berga

Al Beep Berga li sona tard el despertador (75-65)

Al Beep Berga li sona tard el despertador (75-65)
Eloi Edo, en una acció del partit a Cerdanyola. PAULA GONFAUS

Guanyar un partit on només has estat capaç de fer 20 punts en dos períodes és gairebé missió impossible. Una gran segona meitat del Beep Berga a la pista del Cerdanyola no va ser suficient per contrarestar uns dos primers quarts on l’equip va estar negat en defensa, primer, i en atac, després. Al final, els berguedans van perdre per només 10 punts (75-65), però el cert és que el Cerdanyola va anar sempre per davant en el marcador i no va veure perillar la victòria en cap moment.

El Berga va començar molt espès. El Cerdanyola va aprofitar les transicions ràpides per anotar un munt de cistelles fàcils en el primer quart. A més, la bona defensa interior dels locals va empènyer els tiradors berguedans a jugar-se llançaments arriscats des de fora. El resultat: un primer període desastrós en defensa i mediocre en atac que va acabar amb un 27-15 que ja deixava entreveure un partit molt feixuc per al Beep.

Al segon quart, els de Manel de Haro van millorar en defensa, però van seguir negats de cara a cistella. De fet, només van ser capaços d’anotar cinc punts en tot el segon període i van fer bons els 13 que va fer el Cerdanyola. Les cares de jugadors i entrenadors eren un poema. Era molt complicat treure aspectes positius de la primera meitat de partit. 40-20 i un descans més que necessari per refredar les idees.

A l’inici del tercer període, es va veure el Berga més intens de la tarda. El cos tècnic va aconseguir revertir les males sensacions de la primera meitat de partit a base d’intensitat i orgull per no perdre la cara al partit. Inicialment, el canvi d’estratègia va funcionar però el Cerdanyola es va posar les piles al final del quart i va salvar bona part de la diferència en el marcador. Al final del període, el resultat era de 57 a 40.

En el darrer quart, els 17 punts de desavantatge exigien al Beep fer deu minuts gairebé perfectes per lluitar per, almenys, forçar la pròrroga. Els visitants ho van provar fins el darrer segon, però el cert és que la distància mínima en tot el partit va ser un +8 pels vallesans. No hi va haver manera d’acostar-s’hi més. Ni tan sols amb els tres triples consecutius que van servir a Yuste per acomiadar-se del partit, just abans que l’àrbitre decretés el final. A més, una sèrie de decisions arbitrals en el darrer tram de partit van fer esclatar la parròquia berguedana. La primera part va pesar massa.

Pel que fa a les estadístiques dels jugadors, cal destacar l’actuació de David Yuste, amb 20 punts, un 6 de 9 en triples i 4 assistències (21 de valoració); el pivot Jordi Riu, amb 15 punts i 9 de valoració; i Edgar Correia –que tornava a les pistes ahir-, amb 8 punts, 4 rebots i 9 de valoració.

Amb la derrota, el Beep Berga es queda en una discreta setena posició a Segona Catalana, amb tres victòries i dues derrotes. L’equip, però, té un partit aplaçat i fins a cinc equips a punta de canó.

Captura de pantalla 2017-10-23 a les 9.20.58

El post-partit: Cerdanyola B 75 Bàsquet Berga 65

hugretallHug Tuyet Segon Entrenador del Beep Berga

“Hem sortit molt per sota de les nostres possibilitats. Hem fet 20 punts en 20 minuts i és lamentable. A més, defensivament també hem estat molt malament. Semblava que fóssim en el primer partit de pretemporada. En canvi, a la segona part ens hem posat les piles i hem vist un Berga molt diferent. Però havíem de fer una segona part perfecte per remuntar i penso que ha estat de notable-alt. El partit l’hem perdut nosaltres, però en el tram final s’ha vist un arbitratge molt casolà, molt per sota del nivell de la categoria. Crec que el partit l’haguéssim perdut igual, però no per 10 punts, sinó per 3 o 5.”

retalldavidyusteDavid Yuste Jugador del Beep Berga

“No ens sentim robats. El partit l’hem perdut nosaltres, tot i que al final els àrbitres no han estat gaire encertats en algunes jugades. A la mitja part, la consigna al vestidor ha estat clara: no era qüestió d’atacar, sinó de ganes i intensitat. En clau personal, penso que no ha estat ni el meu millor partit ni el pitjor. M’he notat una mica cansat. La derrota aquí penso que toca anímicament perquè veníem d’un bon partit a casa i avui hem anat per darrera en tot moment. El que hem de fer és seguir treballant per pujar a primera, i evitar aquestes badades perquè, si en fem gaires més, ens poden costar molt car.”

Les imatges del partit (Paula Gonfaus)

beep-berga-cerdanyola-5

beep-berga-cerdanyola-4

beep-berga-cerdanyola-2

beep-berga-cerdanyola-1

beep-berga-cerdanyola

beep berga CB Cerdanyola Segona Catalana

Comentaris