Futbol, CE Berga

El Berga rescata un punt in extremis (1-1)

El Berga rescata un punt in extremis (1-1)
Sergi Ruiz es lamenta després d'una ocasió fallada, en el darrer partit a casa. ALEIX CAMPRUBÍ I PONT

El Berga ha aconseguit un punt amb regust de victòria, a l’empatar el partit al complicat camp del Sallent en el darrer suspir. Un gran gol de Sergi Ruiz al temps de descompte d’un enfrontament amb poques ocasions ha fet que els de Joan Prat comptin una jornada més sumant, per seguir així a la zona alta.

L’inici ha sigut complicat, ja que tot i que el Berga tenia la sensació de tenir el partit controlat, cap dels dos conjunts aconseguia generar ocasions de gol, gràcies a les bones defenses i el camp gran que el conjunt local es té apamat. Els minuts es passaven i semblava que cap dels dos equips estava disposat a prendre cap risc extra per estrenar el marcador. El Berga no aconsegueix desbordar ni crear oportunitats, més enllà d’un xut d’Agus en els darrers minuts. Abans d’arribar al descans, però, el Sallent ha tingut una ocasió que venia d’un servei de porteria i diversos rebots, que Marc Díaz ha aconseguit enviar al fons de la xarxa (42′).

A la segona part s’evidencia una clara diferència entre el Berga, que es veu amb l’obligació d’aportar més per remuntar, i el Sallent, que busca perdre temps des del primer moment. En els darrers compassos sí que hi ha hagut algunes ocasions, bàsicament pels visitants, però poques de clares. Els berguedans veien com la història del darrer enfrontament en aquell camp es repetia, encaixant al fil del descans i no trobant porteria en la resta del partit. Però aquesta temporada l’equip ha trobat el premi al treball i a la insistència. Ja en el temps afegit, després d’una recuperació, els blanc i vermells han elaborat una jugada per la banda, en la qual Dalmau ha acabat assistint per Sergi Ruiz, que es trobava sol, i ha acabat ajustant una bona rosca al pal que no ha aturat el porter rival (90′), i que ha liquidat el duel.

El punt serveix als de Joan Prat per mantenir la 6a plaça, ara amb 13 punts, empatats amb el Gironella. La jornada vinent els de la capital tindran una bona ocasió per tornar a sumar amb la visita del Ripollet, que és 12è amb 10 punts.

El post-partit: CE Sallent 1 – CE Berga 1

pratJoan Prat Entrenador CE Berga

“És un bon punt, ja que fora de casa sempre costa i més en un camp com el del Sallent. Anàvem a buscar 3 punts o 1, però 0 no. No és habitual que canviem el sistema, ja que m’agrada que els jugadors sàpiguen a què juguem, però ens faltava fluïdesa ofensiva. Hem canviat a la segona part del 4-3-3 al 4-4-2 amb rombe i al 3-4-3, utilitzant tres esquemes diferents. Ha sigut un drama, ja que a la segona part perdien molt temps, nosaltres per més que ho intentem no sabem fer-ho tan exagerat. Aquest equip mai llença la tovallola, treballa fins al final. Això és molt positiu, ja que hem seguit treballant tot i les adversitats i no tenir ocasions, davant una bona defensa. Hem tingut poques ocasions, menys que contra l’Avià. Ha sigut un bon gol del Sergi, que ha definit molt bé, una de les seves virtuts“.

sergiruizretallSergi Ruiz Jugador CE Berga

“A la primera part ells han sigut superiors, tot i que cap dels dos equips ha creat ocasions. Ens han fet un gol després de diversos rebots a punt d’arribar al descans, en un moment que fa mal. L’equip no s’ha rendit i, amb els canvis, hem posat més intensitat i també hem aconseguit generar més ocasions. He tingut la sort de fer el gol en un moment on estàvem tots tirats a l’atac, amb el Xavi i el Dalmau de davanters. Hem trobat un forat dins l’àrea, la passada de Dalmau m’ha deixat sol i l’he ajustat al pal. M’he sentit molt bé durant el quart d’hora que he jugat, ja que amb l’equip tirat endavant i amb ocasions un davanter gaudeix. El gol s’ha fet esperar però la recompensa és bona, ja que ens dóna un punt pràcticament amb gust de victòria”.

Acta del partit

Classificació Grup 4 de Segona catalana

Berga CE Berga Joan Prat Segona Catalana Sergi Ruiz

Comentaris