UE Avià

Amb la sort d’esquena (2-1)

Amb la sort d’esquena (2-1)
Imatge del partit de la setmana passada, contra la Sabadellenca. ALEIX CAMPRUBÍ

No hi ha manera. La Unió Esportiva Avià segueix sense sumar punts aquesta temporada, malgrat la bona imatge donada aquest cap de setmana al camp del Premià. Els avianesos han plantejat un partit amb les idees molt clares: no importava que el rival tingués més la pilota, si l’equip mostrava solidesa defensiva i aprofitava els contracops per generar perill. El sistema ha funcionat, però no n’hi ha hagut prou. Un gol del Premià a les acaballes ha decantat el partit cap al bàndol local i ha fet pujar un 2 a 1 al marcador que seria definitiu.

L’equip ha sabut llegir bé el partit. Després d’uns primers minuts en què el Premià ha tingut la pilota, però no ha pogut crear perill, l’Avià ha començat a inquietar la porteria local amb ràpides transicions al contracop. En aquest escenari, els avianesos han tingut diverses ocasions per obrir la llauna i, al final, el bon plantejament tindria recompensa. Passada la mitja hora, un embolic al primer pal després d’un servei de cantonada ha acabat amb la pilota dins i el 0 a 1 en el marcador. El col·legiat ha donat el gol a Pep Martín, però el cert és que no ha quedat massa clar qui era l’últim jugador que tocava la pilota.

Amb l’avantatge visitant, els minuts han anat passant i semblava que els de Xavi Posas podrien arribar al descans per davant en el marcador. Però no. El Premià ha marcat un gol antològic just abans del xiulet de l’àrbitre en una jugada farcida de fortuna. La diana ha estat un gerro d’aigua freda per als del Berguedà, que havien de tornar a començar des de 0.

A la represa, però, l’Avià no ha canviat en absolut el seu plantejament i seguiria gaudint de més ocasions per fer l’1 a 2. De fet, probablement el d’aquest cap de setmana ha estat el partit en què els locals han arribat més i millor a l’àrea rival, però ha faltat encert. El pitjor dels auguris s’ha complert: quan perdones, corres un cert risc d’acabar-ho pagant.

Quan faltaven menys de deu minuts pel final, els locals han fet el 2 a 1 en un ràpid contracop que ha deixat glaçada la parròquia avianesa. A partir d’aquí, tots dos equips han gaudit d’ocasions per tornar a alterar el marcador, però no ha estat així i el resultat ha estat definitiu.

El postpartit: Premià 2 Avià 1

Xavi Posas Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Hi ha dies que mereixem perdre i d’altres, com avui, que no. Hem marxat de Premià sense cap punt però amb molt millors sensacions que la setmana passada. Crec que el millor del partit ha estat l’Avià. Hem estat molt ben posats sobre el camp i sens dubte és el dia que hem tingut més ocasions. De fet, n’hem tingut moltes més que el rival, però no hem estat encertats, una vegada més. Recordo un pal de Pep a la segona part, una acció de Yuti… Però no ha pogut ser i una contra seva ens ha matat. És evident que el vestuari està tocat, els punts no arriben i les jornades passen. Cal parlar de com solucionar això. La setmana que ve, a casa un altre cop, hauria de ser el dia en què l’equip sumi d’una vegada per totes. El treball és bo i les sensacions d’aquesta setmana són molt diferents a les de la setmana passada.”

Pep Martín Jugador de la Unió Esportiva Avià

“Avui hem estat molt còmodes sobre el camp. Ells han tingut més la pilota, sí, però nosaltres hem estat molt bé darrera i hem estat capaços de crear perill sortint ràpid. Hem sortit contents de Premià, tot i no poder sumar cap punt. No ens mereixíem per res perdre aquest partit. Estem en una mala ratxa important, i donar la volta a la truita sempre costa en aquests casos. La sort no ens ve de cara i hem de mirar de solucionar-ho aviat. La setmana passada vam intentar tenir la pilota i no va funcionar; aquest cop hem optat per donar-la al rival i sortir a la contra i ha anat millor. Potser aquesta és l’estratègia que hem de seguir de cara als propers compromisos, però això ja és cosa del Xavi evidentment.”

Pep Martín Segona Catalana Xavi Posas

Comentaris