Handbol

Sumar patint (21-20)

Patint és més divertit guanyar. Això és el que semblava dir l’Handbol Berga a la seva afició, que va veure com patia fins al final per remuntar un partit que podria haver sentenciat abans, si no fos per la immensitat de xuts que no acabaren en gol. Al final, pràcticament la darrera jugada ha posat el 21 a 20 al marcador, en la visita de l’Handbol Sant Vicenç B.

L’espessor marca els inicis del partit, on els visitants ja aconsegueixen un parcial d’1 a 5, amb un porter que feia bones aturades. El Berga té problemes per generar i quan genera ocasions clares, especialment en transició, la pilota no acaba trobant el fons de la xarxa de forma inexplicable, en reiterades ocasions. Això comporta el nerviosisme i certa precipitació de l’equip. La defensa és irregular, amb moments de contundència però moments essent tous i permissius. L’equip demana un temps mort aviat per revertir la situació i atacar més la defensa rival. El recés serveix per evidenciar una millora generant ocasions, tant al contracop com també en estàtic, davant una defensa rival que comença a fer aigües. L’efectivitat segueix set molt baixa i, tot i la millora defensiva i d’intensitat, i el rival aconsegueix renda d’uns 6 gols. En aquest inici Joan Serarols suma la majoria dels gols (pocs) de l’equip, tant amb jugades en estàtic, com en contracops o penals. El Berga s’acosta als minuts, finals, després de recuperar i córrer. Amb una exclusió el final s’estronca la remuntada, però s’arriba al descans 7 a 10.

L’aturada d’un penal i del rebot d’aquest per part del porter visitant no espanta Verdaguer, que recupera dues pilotes i anota dos contracops sol només començar la segona meitat. Els de Sant Vicenç, però, segueixen marcant a través de les jugades elaborades i la bona defensa plana i les bones aturades de Campillo no eviten que la renda no baixi més. Amb el pas dels minuts les ganes berguedanes empetiteixen al rival i els fan remuntar en el marcador. Entre les bones actuacions del porter rival i que la defensa pateix irregularitats i permet algunes segones jugades, el frec a frec es manté. Quan el marcador s’acosta al final els nervis en atac es multipliquen. El rival agonitza, però segueix amb vida, encoratjat també per una exclusió. El cansament del final comporta un carrusel de gols que no acaba de decantar la balança. El final d’infart. El rival empata després que Serarols poses als locals per davant. Possessió pel Berga, que la perd, però el contracop rival és prou defectuós perquè surti Campillo a interceptar. La pilota acaba en mans de Jordi Subirana, que decideix el partit executant un sobri moviment.

La victòria fa que els berguedans puguin seguir liderant la categoria, conjuntament amb l’Esportiu Castelldefels, que té un partit menys. A la jornada vinent visita al Pau Casals B, 8è classificat amb 4 punts (2 victòries i 2 derrotes).

El post-partit: Handbol Berga 21 – Handbol Sant Vicenç B 20

sebasexpositoretallSebas Exposito Secretari Tècnic Handbol Berga

“Estem molt contents, ja que és molt satisfactori guanyar partits ajustats. A partir d’aquí hem valorat els llançaments que hem fallat, especialment a la primera part, ja que en defensa hem estat bé. A la segona la 6-0 els ha fet mal, hem remuntat i empatat, però hem repetit errors fallant en atac. Físicament estem millor que ells, i ens ha donat un plus. Hauríem d’haver guanyat abans, però hem arribat a perdre de 6 i ens hem trobat al descans perdent només de 3, amb opcions. A la meitat de la segona part hauríem d’haver marxat en el marcador. El porter era bo, però no es desplaçava molt, i quan hem vist que l’havíem de desplaçar nosaltres, ens ha sortit bé. També tenien un bon esquerrà, la resta eren bonets”.

Joan Serarols Jugador Handbol Berga

“Era un partit que no sabíem el seu nivell, ja que estem a principi de temporada i no coneixem als rivals. L’hem afrontat amb ganes i hem trobat un equip que fixava i acabava a l’extrem. Ens hem adormit i afegit al seu ritme. Ens han fet una defensa molt oberta que obstruïa el joc. Em costa treballar entre línies i no he estat gaire còmode, però veia als companys ofuscats i intentava sortir a rebre i buscar algun xut ràpid que el porter no pogués veure. Hem de treballar al nivell que hem estat, jugant en equip i amb confiança màxima”.