CE Berga, UE Avià

V de Vendetta (0-1)

V de Vendetta (0-1)
El Berga celebra el gol de Noguera, amb els homes de la banqueta. ALEIX CAMPRUBÍ

El primer derbi comarcal de la temporada va a parar a Berga. Era un dels duels més esperats del campionat i no ha deixat indiferent a ningú. Avià i Berga s’enfrontaven en competició oficial després de molts anys sense fer-ho. En la darrera vegada que es van veure les cares, en el mateix escenari que avui, els avianesos passarien per sobre dels berguedans en un històric 8 a 0.

Però les coses han canviat molt des d’aleshores. L’Avià hi arribava sense puntuar i amb unes sensacions que no convidaven a l’optimisme; el Berga, en canvi, hi arribava en clara progressió ascendent. Al final, però, el derbi ha igualat forces. L’Avià ha plantejat un partit de tu a tu, tot i saber que les individualitats del Berga eren millors. I el partit s’ha acabat decidint per detalls.

Al Berga li ha costat arrencar. Les primeres ocasions han estat per al bàndol local, tot i que no han estat especialment perilloses. La gran protagonista dels primers minuts de partit ha estat una guerra d’intensitat, dins i fora del camp. El derbi s’ha notat des del minut u, també a les grades. Aficions d’un i altre equip apretaven de valent, i els àrbitres no ho han tingut fàcil.

El cas és que el Berga ha anat clarament a més. Amb el pas dels minuts, els visitants han començat a trobar el joc que buscaven: sòlids a darrera i ràpids a davant, els contracops han estat la primera de les armes que els homes de Prat han utilitzat. I en una d’aquestes ha arribat el primer i únic gol del partit. Una bona acció de Joanet per banda dreta ha acabat condemnant l’Avià per la resta de l’enfrontament. El davanter del Berga ha trobat el forat dins l’àrea i ha caigut després de ser agafat per Josep Martín. L’àrbitre ha decretat penal, però la jugada ha estat molt protestada pels avianesos. El cert és que les imatges captades per aquest diari demostren que sí que hi ha agafada i que, per tant, la pena màxima està ben assenyalada, malgrat que Joanet hi posa més pa que formatge. El penal ha estat transformat per Noguera, que ha llançat la pilota lluny de l’abast de Solanich.

penal

La jugada del penal. ALEIX CAMPRUBÍ

Amb el gol, han arribat els millors minuts del Berga. Els homes de Prat s’han començat a agradar i han inquietat la porteria avianesa en diverses ocasions a base de jugades al contracop i l’estratègia. La més clara ha estat als peus de Noguera, després d’una bona passada de Joanet. L’extrem berguedà l’ha creuat massa i el seu xut ha sortit fregant el pal. El descans seria una bona notícia per a l’Avià de Xavi Posas.

A la represa, en canvi, l’escenari ha estat diferent. El Berga ha fet un pas enrere i ha optat per guardar la roba i oblidar una mica més l’apartat ofensiu. Paral·lelament, l’Avià s’ha vist amb ànims d’anar a dalt i ha arraconat els berguedans al seu camp durant una bona estona. Els locals tenien més pilota però les ocasions clares no acabaven d’arribar.

La més franca ha estat a l’inici del segon temps. Una jugada a pilota aturada ha acabat amb una rematada de cap des de l’interior de la petita. La pilota ha sortit fregant el travesser de la porteria de Peralta. Poc després, l’entrenador del Berga, Joan Prat, ha estat expulsat i ha hagut de viure la resta del partit des de la zona de vestidors.

Amb el pas dels minuts, uns i altres han donat entrada a homes de refresc per intentar sacsejar el partit. El Berga buscava sortir de la cova i sentenciar; l’Avià, arribar amb més claredat. No hi hauria massa canvis en el joc. De fet, no hi hauria gaire història, més enllà d’un reclamat penal de Blanch sobre Yuti, molt dubtós; i d’una ocasió de Sergi Ruiz a l’altra porteria que ha precedit el xiulet final. Els tres punts han tornat cap a la capital de la comarca.

El post-partit: Avià 0 Berga 1

posasXavi Posas Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Sortim amb millors sensacions de les que portàvem. Hem fet un partit seriós. Si algú ha jugat la pilota, ha estat l’Avià. Hem estat un pèl imprecisos en els metres finals, però això és cosa dels nervis. Els nanos juguen força nerviosos perquè la victòria no arriba i això es nota. Hem arribat al camp contrari però no hem triat la bona opció. Està clar que les individualitats del Berga són molt bones, i nosaltres les hem intentat contrarrestar. No hem estat malament, però ens ha faltat guanyar més pilotes i estar més encertats en les decisions preses a dalt.”

yutiJosé Maria López “Yuti” Jugador de la Unió Esportiva Avià

“En línies generals, hem fet un bon partit. Hem sortit més agressius, més juntets. Hem tingut mala sort amb el penal, i a la segona part hem intentat millorar, però no ha pogut ser. És difícil jugar a dalt. Ens està costant arribar a dalt. Estem molt bé en defensa, però del mig del camp en endavant no acabem d’estar fins. Estem en una dinàmica negativa i tot hi ajuda, però el vestidor està unit i els punts arribaran. Som un equip molt jove, molt nou, i això es nota. Passaran setmanes fins que ens coneguem bé.

pratJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“No m’ha agradat gaire el nostre inici. Ens ha costat entrar en el partit, però el final de la primera meitat ha estat clarament nostre. Hem tingut les més clares i hem arribat molt bé. També crec que hem de treballar perquè no tirem enrere com ho hem fet en el segon temps. Suposo que amb el pas de les jornades ho farem, i anirem a apretar a dalt per molt que anem guanyant. També ha estat important el canvi de sistema tàctic de la primera meitat. Hem començat amb un 4-3-3, però ens hem trobat un Avià amb un 3-2-3-2 amb molta gent al mig del camp. Per això, després, hem canviat a un 4-2-3-1 i hem igualat homes al mig del camp. Ha estat una de les claus de la victòria, juntament amb la porteria a 0 que hem aconseguit a base de treball”

tornerJordi Torner Jugador del Club Esportiu Berga

“Un derbi és un derbi. Feia molts anys que no es veia. Nosaltres teníem les ganes i l’espina clavada del 8 a 0 de l’última vegada. Ha estat un partit de tu a tu, amb una primera part amb bastantes ocasions per a nosaltres, i una segona on l’Avià ha fet un pas endavant. A la primera part, nosaltres en podíem haver fet 3; i a la segona, ells també podien haver marcat. Crec que, ara, l’equip ha d’anar partit a partit i aprofitar que som molta gent a la plantilla i que tots estem competint molt bé. Això, a la llarga, ens donarà resultat, segur.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

derbi Segona Catalana

Comentaris