Atletisme

Qui és més ràpid l’ascensor de Queralt o l’atleta Clàudia Sabata?

Qui és més ràpid l’ascensor de Queralt o l’atleta Clàudia Sabata?

La jove atleta de Berga Clàudia Sabata, ha acceptat el repte d’enfrontar-se a l’ascensor del Santuari de Queralt. La prova ha consistit en pujar el tram d’escales d’accés al Santuari de Queralt des del pàrquing al mateix temps que ho feia l’ascensor que garanteix l’accés directe i adaptat.

L’ascens, explosiu i d’alta intensitat, té un total de 149 esglaons que conformen 20 metres de desnivell positiu i 100 metres de longitud a batre en menys dels 44 segons en què l’ascensor transcorre la mateixa distancia en línia vertical.

La idea ha estat dissenyada per Biel Ràfols, generador de contingut i manager de l’equip Salomon Espanya de corredors de muntanya. En aquesta ocasió Ràfols volia desenvolupar un repte a nivell local i fora de l’àmbit professional.

El mossèn de Queralt, Ramon Barniol, ha vist amb bons ulls la inicativa i ha realitzat el recorregut en ascensor al mateix temps que la Clàudia intentava el repte per poder esbrinar en primera persona qui seria el primer en arribar a dalt.

La crònica del mossèn de Queralt

Pugem a peu o amb l’ascensor?

Al santuari de Queralt, hi pugem a peu o amb l’ascensor?

Depèn! Primerament hem de mirar si funciona el funicular, que ja ha complert els vint-i-cinc. I sempre a sol i a serena.

Depèn dels ànims. Si ho emprenem per les escales i ens costen els esgraons, sempre podem quedar bé i dissimular el cansament, parant-nos a contemplar el paisatge a cada replà o a cada tants (de l’aparcament gran fins a l’església,193 escalons. Des del nivell de l’ ascensor de sota fins a la plaça de la Font, 149)

Si, per la raó que sigui, veiem la porta oberta, ens fiquem a la gàbia i comptem el temps. De l’arrancada de baix a la parada de sortida a peu del restaurant no tardarem un minut. Exactament 44 segons.

¿I un bon trotador o una bona trotadora amb quin temps puja?

Em sembla que ben pocs i poques ho fareu amb el temps de la Clàudia Sabata. Férem la prova arrancant junts, jo dins el funicular, ella a peu, des del mateix nivell de l’ascensor al començament de les escales. I com va anar? La Clàudia va fer els 149 esgraons i encara va venir a obrir-me la porta del funicular.

Qui ho vol provar? Sense fer trampa! El o la que iguali a la Clàudia té l’ascensor de baixada pagat. I si la supera, un viatge sencer!

El mossèn de Queralt.

ascensor de Queralt Biel Ràfols clàudia sabata mossèn Barniol

Comentaris