UE Avià

Amargor en l’estrena de la nova gespa (1-3)

Amargor en l’estrena de la nova gespa (1-3)
UE AVIÀ

El primer punt haurà d’esperar una setmana més. La Unió Esportiva Avià ha perdut aquest cap de setmana per 1 a 3 contra el Tona, en la seva estrena com a local en lliga a Segona Catalana. Els avianesos es van veure superats per un rival que va mostrar més ganes de tenir la pilota i va gaudir de més ocasions per endur-se els tres punts. El derbi intercomarcal va servir per estrenar la nova gespa artificial del municipal Alfons Gonfaus, que s’ha instal·lat durant l’estiu però que fins aquesta setmana no ha estat a punt perquè s’hi podessin disputar partits.

El Tona va gaudir de la possessió durant bona part del partit. L’Avià, per la seva banda, es dedicava a guardar la roba i crear perill en segones jugades, però ho feia molt tímidament. A la primera meitat, les ocasions van ser escasses però els visitants en van generar més. Malgrat tot, en una jugada aïllada, l’Avià es va topar amb una oportunitat immillorable per inaugurar el marcador: un penal. L’encarregat d’executar el xut va ser David Pintó, que va enganyar el porter i va fer pujar l’1 a 0 en el marcador. Era el minut 37 i els del Berguedà aconseguirien conservar l’avantatge fins el descans.

A la represa, les coses van canviar. El Tona va sortir decidit a igualar el marcador i va augmentar la intensitat de la primera meitat. L’Avià, en canvi, va mostrar-se imprecís i nerviós a l’hora de sortir de la pressió del rival i els visitants van apretar de valent. El gol de l’empat tardaria 9 minuts en arribar i l’1 a 2, onze. En dos minuts els osonencs van capgirar el marcador amb dianes de Ricard Seuma i Pol Coll. El gol de la tranquil·litat per als visitants arribaria al cap d’un quart d’hora, al 71, a través d’Eduard Fortet. El gol sentenciava pràcticament el partit i, de fet, l’1 a 3 ja no es mouria més fins el xiulet final.

El post-partit

Xavi Posas Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Hem de tenir al cap que som un equip molt joves i que es reforça molt amb jugadors que pugen de Tercera. No em puc queixar mai entrenant perquè ho fan molt bé. Qui es pensi que l’Avià està preparat per lluitar a dalt o que guanyarà molts partits està molt equivocat. Tot hi ajuda, evidentment que no jugar com a local és un handicap però no és una excusa. Jo penso que la millora es farà, però cal paciència i molts factors: confiança, unió…”

David Pintó Jugador de la Unió Esportiva Avià

“El rival va tenir molt més la pilota que nosaltres. A la segona part ens van dominar molt més que a la primera. No vam tenir gens la pilota. Ens van fer gols de córner i un al contracop. Crec que s’ho mereixien per com ens van dominar. L’equip és nou, sí que ens hem de conèixer tots, però bé crec que treballem molt entre setmana. No se’ns recriminar que posem ritme en cada partit, però falten petits detalls del joc que ja aniran arribant. Aquest partit també era nou per a nosaltres, ja que només hi havíem entrenat dos cops al camp. A partir d’ara, hem de millorar i demostrar que això és casa nostra i que d’aquí no marxaran gaires punts.”

Fitxa del partit

Classificació del Grup 4 de Segona Catalana

David Pintó Segona Catalana UE Avià UE Tona Xavi Posas

Comentaris