Muntanya

Núria Picas acaba en segon lloc l’Ultra Pirineu i fa ressonar Bagà amb un clam per la democràcia

Núria Picas acaba en segon lloc l’Ultra Pirineu i fa ressonar Bagà amb un clam per la democràcia
ALEIX CAMPRUBÍ

Les arribades d’Ultra Pirineu de Núria Picas sempre són un autèntic espectacle. L’afició l’estima i veure-la arribar sempre és sinònim d’ovació de les grosses. Aquest any ho ha fet en segona posició, per darrera de Maite Maiora, però l’ovació és probablement la més gran que ha rebut mai a la plaça Catalunya de Bagà. Picas acostuma a fer el darrers metres amb estelades. Avui, però, el missatge ha anat més enllà: la manresana ha exhibit una pancarta que reclama democràcia i la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

En l’apartat purament esportiu, Picas ha protagonitzat un frec a frec interessant amb Maite Maiora, però finalment s’ha hagut de conformar amb la segona posició. Maiora ha fet un temps de 14 hores, 22 minuts i 19 segons, mentre que Picas ha arribat a Bagà després de 14 hores, 41 minuts i 45 segons.

Judit Franch entra al TOP-5

La gironellenca Judit Franch també ha fet una gran actuació en l’Ultra Pirineu d’enguany. Després de la 8a posició de l’any passat, Franch afrontava el repte de tornar-se a colar en el TOP-10. “Arribo si fa no fa com l’any passat, ens deia aquesta setmana. Doncs bé, la de Gironella ha fet una cursa molt digna i ha acabat amb bon ritme per assaltar el cinquè el lloc.

Franch ha creuat la línia d’arribada a Bagà amb un temps de 16 hores, 42 minuts i 42 segons. Només ha estat superada, doncs, per Maiora, Picas, Ekaterina Mityaeva i Roser Español. En el darrer tram de cursa, Franch ha estat capaç d’avançar Gemma Arenas, que havia estat en el TOP-5 durant tota la cursa però que finalment s’ha hagut de conformar amb el sisè lloc.

4ae77617-fe43-4e5a-b1fb-422f0b17260e

democràcia Maite Maiora Núria Picas Ultra Pirineu

Comentaris