Muntanya

Ivan Camps es torna a superar i entra al TOP-5 de l’Ultra Pirineu 2017

Ivan Camps es torna a superar i entra al TOP-5 de l’Ultra Pirineu 2017
ALEIX CAMPRUBÍ

Ivan Camps ho ha fet. S’ha tornat a superar. El jove berguedà ha entrat en el top-5 de l’Ultra Pirineu després de diverses edicions lluitant amb els millors atletes del món per aconseguir-ho. Camps ha estat cinquè en una cursa que ha guanyat el madrileny Pablo Villa, amb un temps de 12 hores, 30 minuts i 19 segons.

El segon classificat ha estat Dimitry Mityaev, que ha arribat a poc més de tres minuts de Villa. El podi l’ha completat el francès Aurelien Dunand-Pallaz, que ha estat un dels homes capdavanters de la cursa des de l’inici. El francès, però, ha hagut de suar per pujar el podi, ja que el català Jordi Gamito ha estat trepitjant-li els talons fins els quilòmetres finals.

El cas és que la notícia en clau local era a la cinquena plaça. Camps ha fet una cursa molt constant. Ha aconseguit posicionar-se entre els 10 primers classificats des de l’inici. Però la cinquena plaça ha estat més que complicada. De fet, en l’últim punt de pas abans de l’arribada, el cinquè classificat era Luis Alberto Hernando, però finalment Camps l’ha superat per entrar en el prestigiós grup dels cinc millors.

campsretallIvan Camps Atleta de Berga

“Sempre penso que si poses esforç en una cosa l’has d’acabar aconseguint. Jo he destinat molt de temps en preparar aquesta cursa i ara arriben els resultats. És el premi a tots aquests entrenaments i proves de preparació. Tinc unes butllofes que encara arrossego de Chamonix i que m’han fet patir molt al final. Hi havia trams de baixada que normalment se’m donen molt bé, però avui no he pogut anar al màxim perquè patia molt mal. A diferència d’altres anys, he intentat estar sempre entre els primers. He volgut fer una cursa més aviat constant i començar bastant a la idea. En altres edicions he anat remuntant a mesura que avançava la prova. La veritat és que aquest cinquè lloc el dedico a la família: he passat un estiu ple d’entrenaments amb la vista posada en aquesta cursa i ho han pagat car perquè no he pogut estar amb ells tant com tots voldríem. Ara toca precisament fer això: descansar i passar temps amb ells, els hi dec.”

_DSC6650

_DSC6641

Marc Vilà, dins el TOP-20

El berguedà Marc Vilà ha acabat entre els 20 primers classificats de la general en el que és el seu millor resultat en l’Ultra Pirineu. Vilà no acostuma a fer distàncies tan llargues però s’ha mostrat molt fresc en gairebé tot el recorregut. Finalment, però, uns problemes a la cama en el darrer tram de cursa li han impedit quedar entre els 15 primers llocs. Ha creuat la línia d’arribada en 17a posició, amb una marca de 14 hores, 30 minuts i 3 segons.

_DSC7053

El gironellenc Marc Cribillés és un altre finisher de la comarca. En concret, Cribillés ha acabat en 28è lloc a la general, amb un temps de 15 hores, 17 minuts i 14 segons.

_DSC7359

També ha fet una bona actuació Joan Noguera, que ha finalitzat la prova en 48è lloc, després de competir durant 16 hores, 16 minuts i 48 segons.

noguera

Ivan Camps Ultra Pirineu

Comentaris