Muntanya

Clàudia Sabata i Jan Margarit s’emporten una més que renyida Nit Pirineu 2017

Clàudia Sabata i Jan Margarit s’emporten una més que renyida Nit Pirineu 2017
ALEIX CAMPRUBÍ

Jan Margarit i Clàudia Sabata han estat els guanyador de la Nit Pirineu 2017 en una cursa extremadament renyida. Sabata, amb una marca de 48 minuts i 24 segons, certifica d’aquesta manera la primera victòria local de l’edició. Per la seva banda, Margarit, amb un temps de 38 minuts i 18 segons, revalida un títol que ja va aconseguir la temporada passada. La cursa ha començat a 2/4 de 9 del vespre des de l’estació d’esquí de la Molina i ha acabat minuts més tard al refugi de Niu d’Àliga, després de 5 quilòmetres i gairebé 900 metres de desnivell positiu.

Darrera el guanyador, Jan Margarit, ha entrat Pere Rullan, amb una marca de 38 minuts i 34 segons. El podi general l’ha completat Adrià Duarri, amb 40 minuts i 56 segons. En clau berguedana també destaca la gran marca d’Angel Nevado, amb un temps de 41 minuts i 52 segons. En noies, la segona posició ha estat per Gisela Carrión, a 24 segons de Sabata (48:48) i la tercera posició, per a Fátima de Diego, després de 49 minuts i 10 segons fent l’ascens.

Centenars de persones s’han atrevit a pujar fins el refugi de Niu d’Àliga per presenciar l’arribada, malgrat el complicat ascens i el notable fred, amb temperatures que fregaven els 5 graus positius. Tot plegat, per fer de l’arribada de la vertical nocturna un moment èpic per a tots. Acte seguit, s’ha celebrat una popular botifarrada al mateix refugi.

jan-margarit-np17 podi-np17-1 podi-np17

FOTOS. ALEIX CAMPRUBÍ

Adrià Duarri Angel Nevado clàudia sabata Jan Margarit Nit Pirineu

Comentaris