Futbol

El primer gran derbi comarcal de la temporada s’aplaça fins el 12 d’octubre

El primer gran derbi comarcal de la temporada s’aplaça fins el 12 d’octubre
UE AVIÀ

El primer gran derbi oficial de la temporada haurà d’esperar unes setmanes més. Unió Esportiva Avià i Club Esportiu Berga havien de protagonitzar aquest proper dissabte, dia 9, un dels duels més esperats de la temporada a Segona Catalana. Malgrat tot, la gespa artificial del municipal Alfons Gonfaus d’Avià encara no és a punt i, per tant, no es podrà estrenar aquest dissabte, tal com preveien inicialment el club i l’Ajuntament.

La pluja dels últims dies ha endarrerit la col·locació de la catifa de gespa a l’esplanada del camp. La seva instal·lació ha requerit finalment una inversió d’uns 220.000 euros, tal com va explicar a Entre Rivals fa unes setmanes l’alcaldessa del poble, Patrocini Canal. Es tracta d’una de les grans inversions de la legislatura i, de fet, Canal ja reconeixia aquest estiu que “una inversió tan gran fa por”. Però el cas és que fins a 11 equips de l’Avià utilitzen les instal·lacions cada setmana, tant per jugar com per entrenar, i en aquestes condicions l’antiga gespa híbrida tenia els dies comptats. “Aquesta gespa aguantarà el ritme del camp i és la solució més pràctica que podíem prendre”, assegura l’alcaldessa.

L’endarreriment de la inauguració també ha afectat al filial del club, que milita a Tercera Catalana i que, com el primer equip, va començar la competició oficial aquest cap de setmana passat. Els jugadors del B van disputar la primera jornada al camp del Sant Pere Nord i aquesta setmana s’enfrontaran al Súria, també a domicili. No serà fins la jornada 3, contra el Viladecavalls, quan el filial avianès podrà jugar davant el seu públic i sobre l’esperada gespa artificial. Pel que fa al primer equip, el seu debut en la nova superfície es preveu que sigui en la quarta jornada, contra el Tona.

camp municipal d'Avià CE Berga derbi comarcal Patrocini Canal UE Avià

Comentaris