Muntanya

Núria Picas suma un nou repte guanyant l’Ultra Trail del Mont Blanc

Núria Picas suma un nou repte guanyant l’Ultra Trail del Mont Blanc
Núria Picas en la seva emotiva arribada a meta. UTMB

La berguedana Núria Picas segueix a la zona més alta del trail running. Aquest cap de setmana, la de Buff i els Mountain Runners del Berguedà s’ha imposat en la dura prova reina de l’Ultra Trail del Mont Blanc 2017, registrant un temps de 25:46:43. L’atleta nascuda a Manresa és la primera corredora catalana i espanyola en aconseguir aquest primer lloc al podi, fita que aconsegueix després de dues frustrants segones posicions els anys 2013 i 2014.

Picas ha arribat patint a meta, després que la segona classificada, Andrea Huser, li retalles distància en els darrers metres. Ja a meta, l’atleta establerta al Berguedà ha repetit una de les seves emotives de les arribades, on l’esperaven els seus fills per celebrar-ho conjuntament i on ha clavat un pal on hi havia lligada una estelada.

En declaracions a alguns mitjans, la berguedana ha explicat que ha patit asma i problemes estomacals en el darrer tram, que li han posat encara més difícil la victòria. Tot i això, amb la victòria reconeix haver complert un somni i confirma la seva participació a l’Ultra Pirineu, per celebrar-ho a casa.

La resta de calaixos del podi els han ocupat la suïssa Andrea Huser, qui arribava trepitjant els talons de Picas, amb un temps de 25:49:18, i la francesa Christelle Bard, amb 26:39:03. Pel que fa als homes, el guanyador ha sigut el francès François D’Haene, que ha registrat un temps de 19:01:54, seguit del català Kilian Jornet, amb 19:16:59, i l’americà Tim Tollefson, amb 19:53:00.

En clau berguedana, cal destacar que l’avianès Pau Bartoló ha hagut d’abandonar a mitja competició, a causa d’unes molèsties al taló.

Kilian Jornet Núria Picas Pau Bartoló trail running Ultra Pirineu Ultra Trail Mont Blanc UTMB

Comentaris