Atletisme

Aleix Canudas i Mireia Mas guanyen la tercera Lliga de Microsprints d’orientació

Aleix Canudas i Mireia Mas guanyen la tercera Lliga de Microsprints d’orientació
Participants de la primera prova, a Olvan. MICROSPRINTS/COB

L’edició 2017 de la Lliga de Microsprint ha arribat al seu final amb la prova de Casserres, que un any més, ha esdevingut la més concorreguda, amb gairebé un centenar de participants. Enguany s’ha celebrat la tercera edició de la lliga, que ha omplert vuit vespres, cada dimecres de juliol i agost, d’un ambient esportiu i lúdic en el positiu context estiuenc.

Els guanyadors d’aquest any han estat Aleix Canudas i Mireia Mas. Canudas, del COB, ha sumat un total de 443 punts per davant del seu company de club Joel Perarnau, 404, i els 387 de Biel Ràfols, també del COB i el COC. Per banda femenina, Mas, també del COB, ha tancat la lliga amb 504 punts seguida de Paula Padilla amb 452 punt i Joana Martí, amb 437. Tant la segona com la tercera classificades formen part dels Aligots.

De forma puntual, han guanyat curses Laura Serra (3), Adela Illamola, Ampa Gil, Sara Prat, Mireia Mas i Joana Martí, pel que fa a les dones. En homes, han guanyat Biel Ràfols (4), Roger Soler, Lleí Viles, Eloi Martí i Quim Soler.

Guanyadors Microsprints

Podi de la Lliga de Microsprints 2017 a Casserres. MICROSPRINTS/COB

Des de l’organització s’han mostrat satisfets per l’edició d’enguany. Pau Llorens ha confirmat que han participat, en el conjunt de totes les proves, més de 350 persones i que sempre han comptat amb, com a mínim, una cinquantena de participants. Llorens destaca la bona resposta d’alguns competidors, que no s’han perdut cap jornada, i se sent especialment agraït a alguns que es desplaçaven des de ciutats com Girona, Vic, Igualada o Barcelona.

Un microsprint consisteix en una cursa d’orientació de mida reduïda, d’entre 5 i 10 minuts de durada, i es disputa en espais molt limitats. És la modalitat més explosiva d’entre les curses d’orientació i per aquest motiu, també la més exigent, perquè obliga als participants a interpretar correctament el mapa ràpidament. L’objectiu d’aquesta prova és promoure l’activitat esportiva, en especial la de les curses d’orientació, mantenint un caràcter lúdic però amb un rerefons formatiu en la disciplina.

Club Orientació Berguedà Microsprints Pau Llorens

Comentaris