Muntanya

Gerard Españó, dels Mountain Runners, puja al podi de la VerticAlp Sky Race

Gerard Españó, dels Mountain Runners, puja al podi de la VerticAlp Sky Race
Pere Rullan creuant la línia de meta. @CorriolsDeLlum

Pere Rullan s’ha proclamat guanyador de la VerticAlp Sky Race, disputada el passat cap de setmana a la Cerdanya. Amb un temps d’1h 0m 48s, va imposar-se a Marc Sabater, 1h 1m 47s, i Gerard Españó. El corredor dels Mountain Runners del Berguedà va aconseguir el bronze completant la prova en 1h 2m 44s. En clau berguedana, també cal destacar la participació d’Àngel Nevado, que amb un temps d’1h 5m 32s va travessar la meta a la vuitena posició general i la tercera entre els sèniors.

VerticAlp Nevado 17

 Àngel Nevado durant la cursa. @CorriolsDeLlum

Pel que fa al podi femení, la guanyadora va ser Gisela Carrión, amb un temps d’1h 15m 52s. La van acompanyar al podi Sílvia Zúñiga i Ona Castellsagué, que van realitzar la prova en 1h 19m 30s i 1h 20m 31s, respectivament.

La cursa, que forma part del circuit de proves de l’Ultra Cerdanya, té 7,5km de distància i 1.250m de desnivell positiu. Transcorre la comarca de la Cerdanya des de la població d’Alp fins a la mítica Tossa d’Alp, a 2.536m d’alçada des d’on es poden gaudir de grans vistes de la Serra del Cadí i el cim del Pedraforca. Uns 240 corredors van participar en l’edició d’enguany.

 

Espai també pels menuts

Paral·lelament, també es va disputar la VerticAlp Sky Race Kids, l’equivalent infantil de la prova. Va comptar amb dues curses, la d’1,5km de distància i 260m de desnivell positiu a la quina van participar els petits corredors de les categories prebenjamí, benjamí, aleví i infantil i la de 5,5km de distància i 700m de desnivell positiu, on van competir els atletes cadet. Ambdues curses van reunir un centenar de participants.

VerticAlp Kids 17

 Els participants a la VerticAlp Sky Race Kids. @verticalpskyrace

Angel Nevado Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà gerard españó Ultra Cerdanya VerticAlp Sky Race VerticAlp Sky Race Kids

Comentaris