Muntanya

Eli Gordón i Jordi Bes guanyen l’XTrail del Moixeró

Eli Gordón i Jordi Bes guanyen l’XTrail del Moixeró
Sortida de la cursa XTrail. Amics de l'Atletisme de Bagà

El gironí Jordi Bes i la montornesenca Eli Gordón s’han imposat aquest diumenge a la cursa gran del Trail del Moixeró, la XTrail. La prova també va comptar amb la categoria Trail que es van emportar l’espluguina Irene Fuertes i el barberenc Aníbal Fidalgo i les categories XS, pels petits de la casa. Uns 600 atletes de tot Catalunya van disputar les curses i van gaudir d’un magnífic cap de setmana a la vila de Bagà i l’entorn del parc natural del Cadí-Moixeró.

Bes va completar la prova reina en 3h 58m 06s, just per sobre de Jonatan Mora, que va fer un temps de 4h 00m 01s i l’atleta de la Pobla de Lillet, Marc Pérez, que va pujar al tercer esglaó del podi amb 4h 04m 53s. Pel que fa al podi femení, juntament amb Gordón, que va registrar un temps de 4h 40m 46s, van pujar Anna Comet i Tina Bes, que van aturar el cronòmetre a les 4h 45m 51s i 4h 49m 09s respectivament. A les portes del podi es va quedar la gironellenca Judit Franch, que va creuar la línia de meta en 5h 12m 52s i la quarta posició.

La XTrail comptava de 39km de distància i 2.500m de desnivell positiu. Traça un recorregut circular que transcorre pels termes municipals d’Urús, Riu i Bellver de Cerdanya, Bagà, Gisclareny i Guardiola de Berguedà i té com a punts més destacats els refugis de Rebost (1.640m), Niu de l’Àliga (2.510 m), Sant Jordi (1.565m) i Vents del Cadí (900m), així com també el cim de Penyes altes (2.260m), el Pla del Moixeró (2.063m) o els Empedrats.

Moixeró XS

Sortida d’una de les proves XS. Amics de l’Atletisme de Bagà

 

Poca presència berguedana també als podis del Trail

El guanyador de la categoria Trail va ser Aníbal Fidalgo, amb 1h 31m 37s, just per davant de Nil Gaja, 1h 33m 17s, i Marc Boixader, 1h 35m 24s. Pel que fa a les noies, les dues primeres posicions, d’Irene Fuertes i Mireia Ramis, tenen cronòmetres pràcticament calcats: 1h 54m 30s i 1h 54m 33s. La veïna de Puig-reig, Carla Esclusa, va tancar el podi aconseguint un temps de 2h 03m 27s.

La cursa Trail, concebuda com a modalitat d’iniciació a les curses de muntanya, té un recorregut circular de 17km i 1000m de desnivell positiu. L’objectiu principal del circuit és el refugi de Rebost (1.640m).

El cap de setmana el van completar les curses XS, disputades el dissabte 12, adreçades als atletes més petits. Distribuïdes en les categories Mini Benjamí, Pre-Benjamí, Benjamí, Aleví i Infantil, els circuits comptaven amb recorreguts entre 1 i 5km i desnivells dels 18 als 223m positius.

Amics de l'Atletisme de Bagà Bagà Carla Esclusa Judit Franch Marc Pérez Trail Moixeró

Comentaris