UE Avià, UE Avià B

En marxa la instal·lació de la gespa artificial al camp de futbol d’Avià

En marxa la instal·lació de la gespa artificial al camp de futbol d’Avià
Partit de la UE Avià aquesta darrera temporada. ALEIX CAMPRUBÍ

Comença a fer-se efectiu el canvi de gespa al Municipal Alfons Gonfaus. El malson de la gespa híbrida té els dies comptats. La gespa artificial es fa pas i suposa un incentiu en una temporada plena de reptes pel club avianès. L’ajuntament de la població desembutxacarà prop de 220.000 euros per fer possible la millora.

Segons Patrocini Canal, alcaldessa d’Avià, la instal·lació de la gespa artificial va començar la setmana passada i està previst que s’allargui aproximadament unes sis setmanes. Segons Canal, la data estimada per tenir la nova gespa a punt és la del cap de setmana del 9 de setembre. Aquesta data comportaria que no es pogués disputar al camp la primera jornada de lliga, programada pel cap de setmana del 2 de setembre. L’estrena de la gespa, però, podria coincidir amb un dels millors partits que s’esperen aquesta temporada, el derbi entre els primers equips de la UE Avià i el CE Berga.

 

Un projecte innovador que fracassa

El darrer trimestre de 2014 es va inaugurar el nou sistema híbrid, una prova pilot a cost 0 pel consistori i que prometia acabar amb el desgast extrem que patia el terreny avianès a la vegada que presumia de tenir un cost de manteniment molt baix. Aquest sistema, però, no ha quallat a la població berguedana, que ha vist com els últim mesos, el se camp mostrava un aspecte molt deteriorat.

Tot i que la necessitat de canvi era evident, la decisió no va ser unànime a l’Ajuntament. Mentre que els grups de Som Avià i ERC defensaven fer el traspàs absolut a la gespa artificial, CIU proposava un canvi pressupostat en només 29.000€. L’equip de govern va defensar que la seva proposta no era realista i es va optar, finalment, pel primer projecte.

 

Una solució a llarg termini

“Són onze els equips que fan servir les instal·lacions, tant per jugar com per entrenar, i això comporta que el desgast sigui molt alt” apunta l’alcaldessa. No obstant això, està segura de que aquesta gespa “aguantarà” el ritme del camp i confia que es tracta de “la millor solució” i “la més pràctica”, tot i que reconeix que “una inversió tan gran fa por”.

Segons Canal, el club s’ha mostrat molt satisfet amb la decisió i assegurà que ara, la justa del club “podran estar més relaxats” ja que no hauran d’estar “constantment pendents” de l’estat del seu terreny de joc com els darrera mesos.

Ajuntament d'Avià Avià Gespa artificial Gespa híbrida

Comentaris