Patins

Marc Morera i Ainhoa Mellado guanyen el Segon Trofeu May Luengo d’alpí en línia

Marc Morera i Ainhoa Mellado guanyen el Segon Trofeu May Luengo d’alpí en línia
Marc Morera i Ainhoa Mellado celebren la victòria amb May Luengo. LÍDIA LÓPEZ

Marc Morera, del Club Esportiu Pyrene, i Ainhoa Mellado, del May Luengo Esquí Club, s’han endut el Segon Trofeu Berguedà – May Luengo d’alpí en línia celebrat aquest cap de setmana passat a Berga. Els dos atletes van tornar a casa amb les mans ben plenes, amb els distintius de victòria de Lliga Catalana, Copa d’Espanya i el trofeu berguedà.

Morera va aconseguir un temps de 50.02seg i Mellado va registrar un bon 54.01seg. Morera marxa, a més a més, amb el rècord de temps del cap de setmana, assolint una segona màniga rapidíssima, completant el circuit del passeig de la Pau en tan sols 24.75seg.

En total, estaven en joc 62 medalles i trofeus per les 5 categories, en femení i masculí, i puntuables perls circuits català i espanyol. Concretament, la prova de Berga equivalia a la 3a fase de la Copa Espanya i la 2a fase de la Lliga Catalana. Segons Eduard Coronado, “Berga és la cursa del circuit espanyol més ben valorada per tots els clubs, pel tipus de pista, l’èxit de públic que té i perquè es disputa al mig del poble”.

La cursa va comptar amb els millors esportistes a escala nacional de l’esport, vinguts d’Andalusia, Astúries i Castella i Lleó, a més de Catalunya. Entre els 67 inscrits, s’hi trobaven els vuit representants d’Espanya que viatjaran el mes de setembre a Beijing pels World Roller Games. També hi va ser present una gran representació de la selecció espanyola.

 

Doblet per a Aura Coronado

L’única patinadora local, Aura Coronado, va obtenir el primer lloc de la categoria U12 femenina tant a la lliga catalana com a la copa espanyola. De fet, la veïna de Castellar de n’Hug va fer el millor registre absolut de la categoria U12, sent l’única que va obtenir un temps inferior al minut, amb 57.42seg.

Aura Coronado Trofeu Berguedà

Aura Coronado disputant la tercera màniga. LÍDIA LÓPEZ

La prova ha servit per promocionar l’escola d’alpí en línia que engegarà a partir del mes de setembre a Berga, esdevenint la primera a tot Catalunya. Tal com ha dit el director de la cursa, Eduard Coronado, “estem molt contents perquè després de dos anys engegarem una escola a la ciutat que tindrà com a principal objectiu ajudar a créixer als nens a partir del joc i, en un segon pla, arribar a competir”.

Amb la creació d’aquesta escola i l’exemple de l’Aura, Coronado espera que “l’any vinent la representació de berguedans sigui més alta”, i així fer més difusió d’aquest desconegut esport.

alpí en línia Aura Coronado Trofeu May Luengo

Comentaris