Muntanya

Clàudia Sabata es proclama campiona del món de curses de muntanya

Clàudia Sabata es proclama campiona del món de curses de muntanya
Clàudia Sabata i Oriol Cardona, guanyadors Promesa de la SkyRace Arinsal. FEDME

L’esportista berguedana Claudia Sabata és la nova campiona del món de curses de muntanya de la categoria Promesa. Sabata s’ha endut l’or a la prova SkyRace Arinsal celebrada dins dels Youth Skyrunning World Championship que s’han disputat a Andorra aquest cap de setmana. L’atleta també s’ha proclamat subcampiona en la modalitat de curses verticals, firmant doncs una boníssima participació en aquesta competició mundial.

El divendres 28 es va disputar la KV Arinsal, una cursa vertical de 3’5km de distància amb sortida a l’estació d’Arinsal i arribada a l’Alt de la Capa (2.570m). Clàudia Sabata va obtenir la segona posició de la categoria Promesa amb un temps de 51min 54seg, just per davant de la txeca Barbora Cicha amb 58min 50seg. La guanyadora de la prova va ser la seva companya a la selecció, Fátima de Diego, que va aturar el cronòmetre als 50min 25seg.

Les coses li han anat millor avui, diumenge 30, a l’SkyRace Arinsal. La berguedana s’ha endut la victòria en 2h 01min 37seg en un podi absolut de la selecció espanyola. Fátima de Diego, 2h 07min 38seg, i Júlia Font, 2h 14min 26seg. L’SkyRace Arinsal ha constat en un recorregut de 15km amb un desnivell de 1.415m i amb sortida i arribada de l’estació d’Arinsal.

 

claudiasabataretallClàudia Sabata corredora de muntanya 
“El divendres vaig aconseguir la segona posició però no em vaig acabar de trobar del tot bé i no estic del tot contenta. Però em fa molt feliç poder ser subcampiona del món en aquesta disciplina. La cursa d’avui tenia una pujada molt forta al principi i fins a la meitat del recorregut. Des del principi m’he sentit bé i he lluitat per aconseguir els primers llocs. Quan he estat al davant, he tirat fins la victòria que m’ha proclamat campiona del món. Encara no mho crec gaire, perquè no tenia objectius tan grans i han estat una veritable sorpresa per mi. Però estic molt contenta i agraïda d’haver pogut viure aquesta experiència.”

 

Gran actuació també de Jan Margarit i Júlia Font, membres dels Mountain Runners

Clàudia Sabata no ha estat l’única representant del berguedà al mundial de joves. Com ja hem apuntat, Júlia Font ha tancat el podi femení Promesa de la SkyRace Arinsal. L’equip berguedà també ha comptat amb la bona representació de Jan Margarit, que es va imposar al KV Arinsal en la categoria Júnior masculina. Amb un temps de 38min 46seg, el jove va pujar al primer lloc del podi per davant del suís Roberto Delorenzi -39min 12seg- i l’italià Luca Lizzoli -42min 43seg-.

Una prova mundial que es consolida

L’edició enguany ha estat la segona dels Youth Skyrunning World Championship, que es van celebrar l’any passat per primera vegada a Itàlia. La prova ha crescut notablement, i ha comptat amb la participació de joves esportistes de 16 països diferents -Andorra, Àustria, Bulgària, Espanya, Estats Units, França, Grècia, Itàlia, Japó, Perú, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Sud Àfrica i Suïssa-, el doble que l’any anterior. La competició s’ha dividit en tres categories: la Cadet, amb joves de 16 i 17 anys, la Júnior, que comprèn les edats dels 18 als 20, i la Promesa, fins a 23 anys.

Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà clàudia sabata Jan Margarit Júlia Font Youth Skyrunning World Championship

Comentaris