Patins

L’alpí en línia es fa lloc al Berguedà

L’alpí en línia es fa lloc al Berguedà
Eduard Coronado i Josep Alberich a la roda de premsa aquest migdia. LÍDIA LÓPEZ

El proper cap de setmana, 29 i 30 de juliol, Berga repetirà per segon any consecutiu com a seu dels campionats català i espanyol d’Alpí en Línia. El passeig de la Pau es convertirà novament en una pista de patinatge en línia on s’hi espera que descendeixin més d’una seixantena de participants vinguts d’arreu de l’estat espanyol i Catalunya.

Eduard Coronado, representant del comitè d’Alpí en Línia de la Federació Catalana de Patinatge i membre del May Luengo Club Esquí, i Josep Alberich, tècnic d’esports de l’Ajuntament de Berga, han presentat aquest migdia la prova, que constarà dels entrenaments el dissabte a la tarda i la cursa l’endemà, diumenge 30 al matí. La cursa acollirà la tercera fase de la Copa d’Espanya i la segona fase de la Lliga Catalana d’Alpí en Línia. Serà a tres mànigues i hi participaran esportistes des dels 8 anys d’edat fins als sènior.

Berga tindrà la primera escola d’Alpí en Línia de Catalunya

Paral·lelament, també s’ha dut a terme la presentació de la futura escola d’Alpí en Línia, que arrencarà el setembre i esdevindrà la primera a nivell català. La Federació Catalana de Patinatge es va fixar en la capital berguedana després de l’èxit de la prova de l’any passat i que té com a punt a favor la tradició de la pràctica de l’esquí.

El nostre objectiu principal és empoderar a la canalla per tornar a fer seus els carrers”, apunta Eduard Coronado. Els impulsors tenen previst que aquesta nova oferta d’activitat extraescolar tingui bona rebuda entre els nens i nenes de la zona, i en destaca que promou la igualtat pel fet que no hi ha segregació per sexe a l’hora de practicar-lo ni de competir.

El lloc previst per a realitzar els entrenaments de la futura escola seria la zona dels 40 Pilans, als carrers Vallcebre, Gósol i Saldes. Coronado i Alberich han remarcat la poca afluència de trànsit a la zona com a punt positiu per a desenvolupar l’activitat, si bé asseguren que treballaran de la mà per no causar molèsties als veïns de la zona. Tampoc descarten, traslladar puntualment les activitats al Parc del Lladó.

Inicialment, l’escola es destinarà a formar els seus alumnes en l’esport i fomentar pràctiques saludables entre els joves, si bé esperen poder arribar a competir i fer un bon paper a llarg termini, tenint com al·licient principal els World Roller Games que se celebraran el 2019 a Barcelona.

Acollir proves mundials, el gran objectiu

La prova del cap de setmana així com la futura escola, en afegit de les bones sensacions ja recollides per la Federació Catalana de Patinatge, permeten plantejar objectius més ambiciosos pel futur. Concretament, Eduard Coronado ha apuntat que s’està barallant l’opció de portar a Berga la copa del món, esdevennt el primer estadi internacional de Catalunya d’aquest esport.

El recorregut actual del passeig de la Pau compleix els requisits de la competició a nivell mundial, consistents en una tram de 260 metres i d’entre un 8 i un 20% de desnivell. Una prova d’aquestes característiques comportaria l’assistència d’uns 300 corredors de tot el món i comportaria una gran repercussió per Berga i el Berguedà com a seu d’un esdeveniment de primer ordre esportiu.

alpí en línia

Comentaris