Motor

El berguedà Marc Calmet demostra tenir el ritme dels millors en la seva primera Baja Aragón

El berguedà Marc Calmet demostra tenir el ritme dels millors en la seva primera Baja Aragón

El pilot de Guardiola de Berguedà Marc Calmet, del Motoclub Baix Berguedà, ha participat aquest cap de setmana a la mítica prova de la Baja Aragón. Ho ha fet amb l’equip igualadí Salma Competició, una entitat que l’ha ajudat a agafar les nocions de navegació per tal de poder afrontar la seva primera prova de rallis.

Calmet va finalitzar en 24a posició per culpa d’una averia que el va apartar dels primers llocs. De no ser així, el pilot de Guardiola tenia ritme per entrar en el TOP-10. El guanyador en motos va ser Joan Barreda, mentre que el catarí Nasser Al Attiyah va endur-se la victòria en cotxes, entre un total de 230 participants entre totes les categories.

La Baja Aragón, l’antiga Baja España, és un prova de rallis internacional. Amb el centre neuràlgic situat a la ciutat de Terol, la carrera va començar divendres amb una etapa pròleg de 10 quilòmetres, on Marc Calmet va poder agafar sensacions sobre la pista aragonesa. Calmet va entrar dins del Top 10 a la seva categoria d’Open i va començar amb ganes els més de 800 quilòmetres que va recórrer al llarg de tot el cap de setmana.

En la primera de les dues especials de dissabte, de 133,780 km, Calmet va patir un problema mecànic que el va relegar fins la posició 31. L’equip de Salma però va fer un gran treball posant la moto a punt perquè el pilot de Guardiola pogués sortir a la segona especial i així va ser. Calmet va tornar a agafar la moto en un especial més llarga i dura on, sortint dels últims, va haver de pilotar enmig de molta pols. Tot i així, va protagonitzar una gran remuntada i va finalitzar cinquè en la seva categoria, la qual cosa el catapultava fins la 16a posició de la general.

Ja en l’última especial de la carrera, de 154 quilòmetres, Calmet va tornar a sortir des de les últimes posicions havent de passar no només motos sinó també quads -molt més difícils i perillosos d’avançar. Tot i això, va tornar a protagonitzar una gran remuntada i va finalitzar setè.

Amb el conjunt de totes les especials, Calmet va acabar la seva primera Baja Aragón en la posició 24 però va demostrar que, per ritme, podia haver estat dins del top 10, si no hagués estat per l’averia mecànica de dissabte al matí.

calmet-salma-arago-1 calmet-salma-arago-2

Baja Aragón Marc Calmet Motos rallis

Comentaris