Atletisme

El berguedà Toni Baños acusa el clima kenià i acaba 14è al Mundial d’atletisme

El berguedà Toni Baños acusa el clima kenià i acaba 14è al Mundial d’atletisme

L’atleta de Berga Toni Baños ha complert aquest cap de setmana el seu somni de disputar un mundial d’atletisme. Va competir contra els millors juvenils del món en els 2.000 metres obstacles i, fins i tot, va aconseguir la fita de passar a la gran final. Divendres va fer el 8è millor temps de la seva màniga i va passar pels pèls a la prova final, on malauradament no va tenir opcions i va finalitzar 14è.

El seu temps a la final va ser de 6 minuts, 15 segons i 32 centèsimes, una marca molt per sota del seu rècord: els 5 minuts 53 segons i 48 centèsimes del Campionat  de Catalunya. Segons ha explicat el propi atleta a l’Entre Rivals, el fet que la pista on es disputava el mundial fos a més de 1.800 metres d’altitud va ser un dels grans condicionants del seu rendiment. “Em vaig sentir molt impotent perquè m’era molt difícil desplaçar-me. El nivell que em vaig trobar a Nairobi era el que m’esperava, el que no m’esperava és tenir un rendiment tan baix”, ha confessat.

Malgrat tot, el berguedà assegura que l’experiència a Kènia ha estat una de les millors que ha viscut mai. “Ha estat brutal. Ho fan tot per tu i et tracten com si fossis el rei”, ha afirmat.

Amb el Mundial de Kènia, Baños posa punt i final a la seva temporada i, a la vegada, a la seva trajectòria com a juvenil. A partir del novembre, l’atleta de Berga passarà a competir en categoria júnior i ja s’atreveix a marcar-se fites: “Sabem que és molt difícil però, de cara a l’any que ve, un objectiu podria ser tornar a entrar al mundial, però com a júnior”.

2.000 metres obstacles Mundial de Nairobi Toni Baños

Comentaris