Muntanya

Clàudia Sabata puja al podi de la Vertical Cabanera i s’acosta a Laura Orgué i Maria Zorroza

Clàudia Sabata puja al podi de la Vertical Cabanera i s’acosta a Laura Orgué i Maria Zorroza

La berguedana Clàudia Sabata ha aconseguit una espectacular tercera posició a la Vertical Cabanera disputada aquest cap de setmana a Cabdella (Lleida) i inclosa enguany dins el circuit internacional de curses de muntanya. Es tracta de la darrera prova abans que la berguedana afronti un dels reptes més importants de la temporada: el mundial de joves de Comapedrosa, a Andorra, el 28 i 30 de juliol.

Però Cabanera també va ser tot un repte. Sabata s’havia d’enfrontar a grans especialistes de la disciplina com Laura Orgué i Maria Zorroza, que la van acompanyar al podi. Orgué es va imposar amb un temps d’1 hora, 11 minuts i 57 segons, i va creuar la línia de meta dos minuts i mig abans que Zorroza, la segona classificada. Sabata, però, va quedar ben a prop de les dues primeres classificades: va ser tercera, a poc més de 5 minuts de la guanyadora. De fet, ella mateixa ha reconegut en declaracions a l’Entre Rivals que està “sorpresa” i “contenta” amb el temps aconseguit respecte Orgué i Zorroza.

Ara, Sabata afronta dues setmanes de descans, entrenament i preparació per al mundial de joves de Comapedrosa. Aquest proper cap de setmana no participarà en cap prova però sí que té previst desplaçar-se en algun moment a la zona on es disputarà el mundial per conèixer el terreny de primera mà, ja que no hi ha competit mai encara.

claudiasabataretallClàudia Sabata Corredora de muntanya

“La Vertical Cabanera va ser una vertical molt llarga. No sabia com em trobaria després d’un mes sense posar-me un dorsal. Estic molt contenta, sobretot pel temps respecte les altres companyes que han fet primera i segona. Ara, encaro dues setmanes on tinc previst entrenar bé, descansar bé i menjar bé. Tinc moltes ganes de córrer la vertical però encara em fa més il·lusió la cursa en línia de diumenge. És una prova molt tècnica i ha de ser molt xulo. No em marco cap objectiu més que gaudir de l’experiència.”

clàudia sabata Vertical Cabanera

Comentaris