Muntanya

Clàudia Sabata, seleccionada per participar als Mundials Juvenils de Skyrunning a Andorra

Clàudia Sabata, seleccionada per participar als Mundials Juvenils de Skyrunning a Andorra
La segona posició a l'Olla de Núria ha estat una de les actuacions que ha permès a Clàudia Sabata poder disputar els mundials. LLUIS TOLL

La berguedana Clàudia Sabata ha estat seleccionada per participar en la segona edició dels Campionats del Món Juvenils de Skyrunning (Youth Skyrunning World Championship), que se celebra el 28 i 30 de juliol a Arinsal (La Massana, Andorra). La berguedana serà a la línia de sortida del KV del dia 28 i de la Skyrace de Comapedrosa de diumenge 30 i optarà a aconseguir una de les 54 medalles que repartirà l’organització.

Segons ha explicat ella mateixa a l’Entre Rivals, la notícia ha estat “una sorpresa” però, un cop assimilada, “toca preparar-se al màxim per fer el millor paper possible”. La Federació Espanyola l’ha seleccionat com una de les seves representants al mundial gràcies, en part, a les seves bones actuacions al Campionat d’Espanya (subcampiona de KM Vertical) i a l’Olla de Núria (2a posició a la Vertical).

A banda de Sabata, la Federació Espanyola ha seleccionat en categoria sub-23 el català Oriol Cardona, la valenciana Júlia Font, els madrilenys Antonio Alcalde i Fátima de Diego i l’andalús Alberto González.

Les curses

KV Arinsal

El KV Arinsal té un recorregut de 3,5 quilòmetres i 1.020 metres de desnivell positiu. Se surt d’Arinsal, a 1.550 metres d’altitud, i s’acaba a l’Alt de la Capa, a 2.570 metres. Les sortides seran individuals, cada 30 segons i en ordre invers a les classificacions dels mundials del 2016.

El recorregut és exigent, amb un inici per pistes d’esquí per endinsar-se més endavant en un bosc de pi fins a mig recorregut. Més endavant, els atletes toparan amb prats alpins fins encarar l’última pujada del circuit, de pedra.

Skyrace Comapedrosa

La Skyrace de Comapedrosa és una cursa de 21 quilòmetres de muntanya, amb gairebé 2.300 metres de desnivell positiu. La sortida i l’arribada són a Arinsal, a 1.550 metres d’altitud, i el punt més alt de la cursa és al cim de Comapedrosa, a 2.942 metres.

El primer tram de carrera és asfaltat fins arribar al camí que porta al Coll de les Cases. Més endavant, els atletes trobaran un tram de cresta amb molta alçada i poca vegetació fins arribar al Pic de les Fonts. Després baixaran cap al Pla de l’Estany i des d’allà començarà l’ascens al Cim del Comapedrosa. La baixada passa per l’Estany Negre i el refugi del Comapedrosa, abans d’encara l’arribada a Arinsal.

La reacció

claudiasabataretallClàudia Sabata Corredora de muntanya

“La veritat és que no m’ho esperava gens. Ara bé, des que ho sé, només penso en preparar-me al màxim per poder fer el millor paper possible a les dues proves. Em van dir que s’havien fixat en les meves bones actuacions al Campionat d’Espanya i a l’Olla de Núria i n’estic molt satisfeta. Abans d’afrontar el cap de setmana del mundial, participaré a la Vertical Cabanera d’aquest cap de setmana, que forma part del calendari de proves internacionals.”

clàudia sabata Mundials Juvenils Skyrunning Skyrunning

Comentaris