Muntanya

Neix l’Escoleta, el primer espai del Berguedà per a infants que es vulguin iniciar en l’orientació

Neix l’Escoleta, el primer espai del Berguedà per a infants que es vulguin iniciar en l’orientació
Club Orientació Berguedà

Els Mountain Runners del Berguedà i el Club Orientació Berguedà uneixen forces per crear l’Escoleta d’Orientació, un espai on tots els nens i nenes d’entre 6 i 16 anys podran gaudir de la natura de manera autònoma, didàctica i respectuosa. Es tracta de la primera escola d’orientació del Berguedà i la quarta, de Catalunya. Fins ara només n’hi havia a Girona, Vic i Igualada.

L’activitat a la comarca es farà de forma setmanal, cada dijous a la tarda, de 17.30h a 19h. El lloc dels entrenaments serà itinerant, és a dir, anirà canviant durant el curs, però sempre serà en llocs propers a Berga i Gironella. Gràcies a l’Escoleta, els infants coneixeran la comarca en entorns molt diversos a través d’activitats adequades a la seva edat.

La iniciativa està pensada per nens i nenes que es vulguin iniciar en l’esport de l’orientació i que, per tant, vulguin aprendre a llegir mapes. En aquest sentit, però, els entrenaments es dissenyaran tenint en compte els diferents nivells de tots els petits esportistes.

Segons ha explicat Laura Serra, del COB, a l’Entre Rivals, la fusió amb els Mountain Runners els ha facilitat les coses a nivell legal a l’hora de tirar endavant una escola formativa. A més, ha dit Serra, l’Escoleta ampliarà l’oferta formativa que fins ara dóna l’Escola Trail dels Mountain Runners. “Els nens veuran l’orientació com una altra manera de gaudir de la natura i la muntanya”, ha celebrat.

De fet, les inscripcions ja contemplen uns pacs on els interessats es podran apuntar a l’Escola Trail i a l’Escoleta amb bonificacions en la tarifa a pagar. Els interessats s’han de dirigir al local dels Mountain Runners entre setmana, de 18h a 20h.

La idea dels clubs és començar les classes d’orientació amb un parell de monitors però “fins que no sapiguem els inscrits no ho podrem assegurar”, ha dit Laura Serra. El que sí que saben és que la demanda és important, ja que hi ha diversos pares que ja s’hi han posat en contacte. En aquest sentit, Serra ha animat a les famílies a fer el pas d’inscriure els nens i nenes quan més aviat millor.

Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà Club Orientació Berguedà Escoleta d'Orientació orientació

Comentaris