Atletisme

Toni Baños aconsegueix el bitllet per córrer al mundial i hi intentarà batre la seva marca personal

Toni Baños aconsegueix el bitllet per córrer al mundial i hi intentarà batre la seva marca personal

Ho ha aconseguit. L’atleta berguedà Toni Baños disputarà el Campionat del Món juvenil a Nairobi (Kènia), els dies 14 i 16 de juliol. El comitè tècnic de la Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) va fer pública aquest dimarts la llista de seleccionats per participar en la cita mundial representant l’estat.

L’atleta de Berga, de només 17 anys, ha fet una temporada per emmarcar. D’entrada, es va proclamar campió de Catalunya dels 2.000 metres obstacles amb un registre estratosfèric -5 minuts, 53 segons i 36 centèsimes-, la millor marca juvenil europea de l’any.

La fita al campionat català va multiplicar les opcions de Baños de ser al mundial, però calia rematar la feina al Campionat d’Espanya, que es va disputar aquest passat cap de setmana a Getafe (Madrid). Dit i fet: Baños es va imposar a l’esprint al català Alex Salas i a l’andalús Juan Serrano, que va liderar bona part de la prova.

Amb aquests resultats, la presència de Baños al mundial era una notícia que molts esperaven però que no s’ha fet oficial fins aquest dimarts. El berguedà serà un dels deu atletes seleccionats per anar a Nairobi: 4 nois i 6 noies que participaran en diferents disciplines de l’atletisme. L’actuació de Baños està prevista pel dia 14, en les semifinals, i pel dia 16, en cas que sigui capaç de passar a la final.

Es vol superar

Toni Baños ha explicat a Entre Rivals que el gran objectiu de la temporada era fer “un bon paper” al Campionat d’Espanya. “Ser al mundial era tot un repte per a mi, però no hi comptava”, reconeix. El bitllet per poder-hi participar és caríssim: només hi aniran 10 atletes espanyols i ell és un dels quatre nois juvenils d’arreu de l’estat que tindran aquest privilegi.

Ara, però, no descarta absolutament res. D’entrada, es vol superar i li agradaria batre a Nairobi el seu rècord personal (la marca aconseguida al Campionat de Catalunya). A banda, Baños viatjarà a Kènia amb l’objectiu de “passar la ronda de semifinals i fer un bon paper a la final”. L’esdevenir de la cursa marcarà el sostre del berguedà.

2.000 metres obstacles Mundial d'atletisme juvenil Nairobi Toni Baños

Comentaris