Atletisme

Toni Baños es proclama campió d’Espanya juvenil de 2.000 metres obstacles a Getafe

Toni Baños es proclama campió d’Espanya juvenil de 2.000 metres obstacles a Getafe
Toni Baños, en una de les seves grans actuacions de la temporada, al campionat de Catalunya, fa unes setmanes. CEDIDA

El berguedà Toni Baños s’ha proclamat aquest cap de setmana campió d’Espanya juvenil en la modalitat dels 2.000 metres obstacles. Baños s’ha imposat al català Alex Salas i a l’andalús Juan Serrano en una lluita aferrissada a l’esprint en el campionat d’Espanya juvenil disputat a Getafe entre dissabte i diumenge.

Segons el propi atleta, guanyar aquesta prova era el gran objectiu de la temporada, ja que la victòria multiplica les opcions d’anar al mundial, que es disputa a Kènia del 12 al 16 de juliol. Les llistes definitives per anar al mundial sortiran demà mateix i serviran per escollir deu representants de la selecció espanyola en categoria juvenil.

Pel que fa a la cursa d’aquest cap de setmana, Baños ha explicat a Entre Rivals que inicialment l’andalús Juan Serrano va trencar la carrera i va començar a tirar molt fort. Els altres aspirants -Baños, entre ells- el van deixar tirar fins als últims metres. Aleshores, Salas i Baños van accelerar i el van caçar per disputar-se la victòria en un esprint que es va decidir per petits detalls.

Baños va creuar la línia d’arribada amb un temps de 5 minuts 58 segons i 84 centèsimes. Salas va ser segon, a 1 segon i 5 centèsimes, i Serrano va completar el podi a més de dos segons del campió berguedà.

2.000 metres obstacles Toni Baños

Comentaris