Muntanya

Maria Beringues, subcampiona d’Espanya en línia a la mitja marató de la Zumaia Flysch Trail

Maria Beringues, subcampiona d’Espanya en línia a la mitja marató de la Zumaia Flysch Trail

L’avianesa Maria Beringues s’ha proclamat subcampiona júnior d’Espanya en línia a la mitja marató de la Zumaia Flysch Trail, disputada aquest diumenge passat, 25 de juny, a la localitat basca de Zumaia. L’atleta avianesa ha aconseguit una segona posició merescuda però sorprenent, fins i tot per ella mateixa. “No era el meu estil de prova, era una cursa molt plana i a mi el que em va és la muntanya, les pujades i les baixades”, ha explicat a l’Entre Rivals.

El cas és que Beringues va completar els 21 quilòmetres de recorregut en un temps estratosfèric, 2 hores i 11 segons, que li va permetre arribar en segona posició sense massa problemes. La guanyadora de la prova en categoria júnior va ser la basca Irati Zubizarreta, que va creuar la línia d’arribada amb un temps d’1 hora 51 minuts i 59 segons. La vigatana Laia Aguilar va completar el podi júnior en completar la prova dos minuts i 17 segons més tard que Beringues.

L’atleta avianesa ha afirmat que les sensacions van ser molt bones. Segons diu, va començar a molt bon ritme i durant els primers 10 quilòmetres va seguir el ritme a la guanyadora final, Irati Zubizarreta. A partir d’aleshores, però, Beringues va decidir abaixar el ritme una mica per tal de conservar forces pel tram final i això va fer que Zubizarreta s’escapés en solitari. En el tram final l’atleta del Berguedà va tornar a accelerar per assegurar la segona plaça.

La mitja marató de la Zumaia Flysch Trail és una prova ràpida i bastant plana, en comparació a les que se solen organitzar en els entorns del Berguedà. Són 21,5 quilòmetres, 750 metres de desnivell positiu i una altura màxima de 210 metres. A banda, també es va celebrar la marató, de 42,23 quilòmetres, però aquesta modalitat només estava disponible per a participants de, com a mínim, 21 anys.

La propera cita prevista en el calendari de Maria Beringues és la mitja marató de la Vielha-Molières, que es disputarà el proper 15 de juliol, amb sortida a la Bassa d’Oles i arribada a Vielha.

Maria Beringues Zumaia Flysch Trail

Comentaris