Muntanya, Atletisme

Els berguedans Clàudia Sabata i Joan Freixa destaquen a l’Olla de Núria

Els berguedans Clàudia Sabata i Joan Freixa destaquen a l’Olla de Núria
La berguedana Clàudia Sabata durant la cursa. LLUIS TOLL

Clàudia Sabata i Joan Freixa, els dos berguedans i dels Mountain Runners del Berguedà, han sigut els atletes més destacats en clau comarcal en la XI Olla de Núria 2017, la prova reina de la Vall de Núria (Ripollès), disputada durant aquest calorós cap de setmana. En el primer dels casos, la jove va arribar en la segona posició de la cursa gran, mentre que en l’altre el berguedà es va emportar la segona plaça de la cursa vertical.

La millor esportista berguedana segons els lectors d’Entre Rivals, Clàudia Sabata, va arribar a meta amb un temps de 3:03:34,  a menys d’11 minuts més tard que Laura Orgué, que va registrar un temps de 2:52:00, qui s’imposava després d’haver guanyat la cursa vertical el dia anterior i venint de guanyar la Mini Berga Trail el cap de setmana passat. D’aquesta forma la berguedana aconseguia una segona plaça, segons diu, del tot inesperada, tot i haver-se situat en la 3a plaça del podi de la cursa vertical de l’edició del 2016. En aquesta cursa, també cal destacar el paper de l’atleta dels Mountain Runners Júlia Font, que amb un temps de 3:19:44 es va situar a la cinquena posició de la taula.

En el cas de Joan Freixa, l’atleta berguedà va aconseguir un temps de 1:13:10 en l’Olla vertical, que l’acreditava com a segon classificat, tot i que el tercer en arribar va entrar trepitjant-li els talons. El guanyador d’aquesta prova va ser Pere Rullan, amb un temps de 1:09:08. En aquesta categoria també cal destacar l’actuació d’Angel Nevado, del JAB Berga, que va ser cinquè classificat amb un temps de 1:14:15.

joanfreixa

FOTO: Joan Freixa en el seu pas per Pedrisses. GERARD CORDEIRO

L’Olla de Núria és una cursa ja consolidada en el calendari muntanyenc, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, i que enguany va aplegar més de 700 participants en totes les categories i modalitats. La prova central té 21,5 km de recorregut, on no es trepitja gens d’asfalt i en bona part del qual se superen els 2.700 m. El desnivell acumulat és de 3.880 m.

La cursa vertical, la germana de l’Olla de Núria, va néixer l’any passat amb l’objectiu de mantenir-se i ser una cursa internacional que reivindica el paper de l’esport català i de Catalunya. El recorregut de l’Olla vertical és de 6 km amb un desnivell positiu de 1580 m.

claudiasabataretallClàudia Sabata Corredora dels Mountain Runners del Berguedà

“No m’esperava la segona plaça ni em plantejava l’objectiu d’un podi a una cursa tan important com aquesta, en la qual no havia disputat i no coneixia el recorregut. Ha sigut la millor cursa que he pogut córrer mai, per l’ambient, el paisatge i l’organització. La cursa va anar molt bé i que fos un recorregut tècnic era un al·licient. Em vaig posar davant de seguida, i en veure que el cos em responia vaig seguir donant-ho tot”.

JoanfreixaretallJoan Freixa Corredor dels Mountain Runners del Berguedà

“Estic molt content per haver disputat aquesta prova i sempre està bé estar a davant en un vertical així, amb uns entorns com els de Núria. Va ser un vertical nou per a mi, amb una distància llarga i un desnivell important. El Pere Rullan m’havia explicat com era, però no em coneixia res. La intenció era disputar el podi, ja que Rullan està nivells per sobre de la resta. La intenció era sortir de pressa al principi, em vaig trobar bé i vaig superar correctament el tram més feréstec. Al final, vaig treure una distància al tercer, i l’objectiu era mantenir el ritme. El final pedregós se’m va fer llarg, però el marge va ser suficient”.

clàudia sabata joan freixa olla de núria

Comentaris