Muntanya, Natació, Atletisme

El Swimrun s’estrena al Berguedà amb l’objectiu de quedar-s’hi

El Swimrun s’estrena al Berguedà amb l’objectiu de quedar-s’hi
Un corredor i una parella masculina travessen el pont de Pedret. ALEIX CAMPRUBÍ

DSC_0429El Berguedà ha acollit aquest dissabte una nova prova esportiva: el Swimrun La Baells. Es tracta d’una modalitat que combina la natació en aigües obertes, a l’embassament de la comarca, amb la cursa a peu, passant pels entorns del pantà i la Serra de Picancel, en un circuit circular amb arribada i sortida a Vilada, que arribava fins al pont de Pedret. La cursa, de 22 kilòmetres de distància i 935 metres de desnivell positiu, ha comptat amb gairebé una cinquantena de participants.

En l’àmbit esportiu, el guanyador absolut de la prova ha estat Santi Pellejero, que ha marcat un temps de 2 hores, 56 minuts i 13 segons. L’han seguit el berguedà Francesc Sala, registrant una marca de 3:10:18, i Robert Mayoral, amb 3:12:12. En categoria femenina, l’única participant ha sigut Montse Romaní, qui ha parat el cronòmetre a les 4 hores, 22 minuts i 23 segons.

Pel que fa a la categoria de parella, els guanyadors de la modalitat mixta han estat la parella del Triatló Berga formada pel berguedà Lluis Bartoló i Elena Beltran, que han arribat en un temps de 3 hores, 55 minuts i 28 segons. Pel que fa a les parelles femenines les guanyadores han sigut Cristina Riba i Maria Jesús Santos, amb 4:38:41. D’altra banda, la millor dupla masculina ha estat la formada per Xavier Garcia i Jordi Agramunt, que han finalitzat en 3:09:43.

masculi

femeni

parellesmixtes

parellesfemenines

parellesmasculines

L’organització ha acabat satisfeta amb el transcurs de la prova, ja que no hi ha hagut cap problema i el feedback dels participants ha sigut molt bo. DSC_0319Tot i la dificultat del circuit, especialment ja que bona part dels atletes vénen de la natació al mar i trepitgen poca muntanya, els participants han definit el recorregut com espectacular i s’han mostrat sorpresos. A escala organitzativa tot ha funcionat correctament, gràcies a l’esforç de voluntaris i col·laboradors.

“Era una primera edició, d’un esport molt nou i amb l’objectiu de créixer”, expliquen els organitzadors. Pangea Attitude, l’empresa encarregada de la prova, la qual té bons lligams amb la comarca i aposta per modalitats alternatives, confia a repetir la prova l’any vinent: “S’ha de picar molta pedra, però hi ha il·lusió. No hi ha hagut molta gent, però els que han vingut han quedat molt contents“, expliquen. En aquest sentit, en l’edició d’enguany s’han pogut aprofitar el feedback dels participants i diferenciar-se d’altre swimruns que no tenen muntanya.

DSC_0260

FOTOS CURSA: Aleix Camprubí / FOTOS PODIS: Sergi Colomé

aigues obertes atletisme La Baells mutanya Natació run swim swimrun trail running Vilada

Comentaris